Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Arrossera obre les portes com a nou espai de talent, creació i identitat a Deltebre

Publicat el 12/05/2025 12:02

Deltebre

El municipi de Deltebre ha estrenat aquest dissabte al matí L’Arrossera, el nou equipament municipal rehabilitat com a centre de creació, talent i identitat, que ha estat inaugurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa. L’acte ha suposat la recuperació d’un dels edificis més emblemàtics de la història del municipi i, alhora, la seva transformació en un motor de desenvolupament econòmic i de foment de la cohesió social.


L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha volgut agrair al president de la Generalitat que hagi escollit Deltebre com a primer acte institucional a les Terres de l’Ebre, i ha remarcat que “avui no només inaugurem un nou equipament, avui recuperem una part del nostre patrimoni col·lectiu, una part de la nostra història i la projectem cap al futur sense perdre la seva identitat i essència”. Per a Soler: “La història, més enllà de recordar-la, també l’hem de conservar i posar-la en valor. Com estem fent avui aquí, i com farem d’aquí poc al cinema Rialto”. 


La Cambra Arrossera de la Cava, que es va construir entre els anys 1956 i 1958, va estar operativa fins al 2003. Durant el seu discurs, l’alcalde ha realçat la contribució i la tasca de totes les persones que hi van treballar, en especial dels presidents. “Als veïns i veïnes de Deltebre no ens han regalat mai res. Tot el que som, tot el que hem aconseguit, ho hem fet des de l’esforç, el treball i la persistència, i aquest equipament n’és un símbol claríssim”, ha destacat l’alcalde. 


Una inversió que frega els 3m€


Les obres de rehabilitació de l’Arrossera han permès convertir aquest equipament en un espai orientat a la formació i a l’emprenedoria, en clau de joventut i de dones. De fet, l’Arrossera serà seu del Consell Municipal de les Dones i del consell #DeltebreJoventut. Més enllà de l’actuació a l’edifici, també s’ha adequat la zona exterior i el seu l’entorn. Les obres han suposat una inversió total de prop de 3 milions d’euros, de la qual 1,8 milions provenen del programa PIREP dels Fons Next Generation.


L’Arrossera compta amb nou despatxos per a projectes empresarials, un espai de coworking amb vint-i-quatre punts de treball, dues sales de reunions i de formació i una sala gran per a actes de gran format. Ben aviat s’ubicarà un obrador cosmètic gestionat per l’Associació de Cosmètica Artesana de les Terres de l’Ebre (ACATE).


Més enllà d’aquests espais, a l’Arrossera també es podrà visitar l’exposició Estibant la memòria. El molí d’arròs de la Cambra Arrossera de La Cava. Una exposició, que ha estat dirigida per la directora del Museu de les Terres de l’Ebre, Elena Fabra, i que relata la història del conreu de l’arròs al municipi i de la mateixa Cambra Arrossera.


Una transformació imparable


Durant els darrers deu anys el municipi de Deltebre ha viscut un període d’àmplia transformació. Tal com ha explicat Soler, “l’entorn on som avui exemplifica clarament la transformació i la dignificació del nostre municipi, de fer possible tot allò que semblava impossible”. La Plaça de les Dones, la reobertura del Centre Esportiu del Delta, l’SkatePark, o la piscina Agustí Ramon Castellà i la recuperació del bar són exemples del canvi d’una de les entrades més concorregudes del municipi. Transformació que continua encara amb les obres del Passeig del Carrilet.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari



Amb el suport de: