Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Departament d'Agricultura impulsa tallers adreçats a pescadors artesanals de tonyina per millorar la pesca i la manipulació d'aquest producte

Publicat el 01/10/2024 11:54

L' Ametlla de Mar

Es faran als ports de l’Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú i Sant Feliu de Guíxols i comptaran amb una part teòrica i una de pràctica, amb un expert a bord que mostrarà la tècnica de maneig de l’ikejime.


Aquesta setmana comencen a tres ports del litoral català els tallers adreçats a pescadors artesanals de tonyina per millorar la pesca i la manipulació d’aquest peix, amb l’objectiu de millorar-ne la comercialització.


El primer taller es farà el dijous 3 d’octubre a les 12.00 hores, al port de l’Ametlla de Mar; el segon serà el divendres 4 d’octubre a les 14.00 hores, al port de Vilanova i la Geltrú, i l’últim tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 15.00 hores, al port de Sant Feliu de Guíxols.


Els tallers són fruit d’un projecte de cooperació dels cinc grups d’acció local pesquers de Catalunya i les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Barcelona, Girona i Tarragona, subvencionat i impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Tots els tallers compten amb la participació de les confraries de pescadors d’aquests territoris.


En paral·lel, aquests grups treballen per ajudar els pescadors artesanals de tonyina a obtenir la certificació MSC, un distintiu internacional de sostenibilitat.


La jornada tindrà una part teòrica dividida en quatre parts, en les quals es parlarà de la cooperació en la pesca de la tonyina vermella, la marca col·lectiva de la pesca artesanal de tonyina, el monitoratge de l’impacte ambiental d’aquesta pràctica i, finalment, l’ecocertificat i les implicacions i les obligacions de tenir-lo.


La jornada es clourà amb una sessió pràctica que comptarà amb un expert a bord per mostrar tècniques de maneig, com ara la de l’ikejime.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari