Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Arrenca la novena edició d'Eufònic amb espectacles que han hagut d'adaptar el seu format a les restriccions pel coronavirus i que s'allargaran fins diumenge

Publicat el 27/08/2020 13:09

L' AldeaUlldecona

Arrenca la novena edició d'Eufònic amb l'espectacle de poesia sideral d'Enric Casasses i Don Simón i Telefunken
El certamen, que ha hagut d'adaptar el seu format a les restriccions pel coronavirus, s'allargarà fins diumenge
Després de diverses accions prèvies el passat cap de setmana, la novena edició d'Eufònic –el festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l'Ebre- arrenca aquest dijous al vespre amb l'espectacle de poesia a ritme sideral 'Orbiten', de la mà d'Enric Casasses i el grup Don Simón i Telefunken. L'actuació, que barreja poesia i pop, serà precedida pel drone i la música experimental de Marçal Xirau, a la glorieta de l'escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita. Serà una edició marcada per les restriccions del coronavirus, sense inauguració formal i propostes virtuals i telemàtiques, pensades per garantir la seguretat dels participants.
Aquest mateix dijous es posa en marxa també la instal·lació Ones hàptiques, de Xavi Manzanares, al Local de l'Aldeana, així com la virtual Beyond, accessible amb avatars. Durant aquests quatre dies prop de 40 artistes portaran a les Terres de l'Ebre, amb Sant Carles de la Ràpita com a centre neuràlgic, les seues propostes i creacions, algunes d'elles directament inspirades en el paisatge del delta. Magalí Sare, Tarta Relena o Cruhda, són algunes de les veus que passaran per Eufònic 2020 i que certifiquen una gran presència femenina. Autores que, en molts casos, revisiten la tradició i que contrasten amb les propostes més experimentals i d'investigació sonora com les de Lume, Zoon van Snook o Vacca.


Dins Eufònic també hi haurà un espai per a la reflexió, l’Eufònic Pro, un punt de trobada entre programadors, comissaris i gestors culturals nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans de l’àmbit de la creació digital-performativa que faran anàlisi de la situació actual i com afrontar-la. També s'han programat dos activitats participatives vinculades al delta de l'Ebre i l'enregistrament sonor: un recorregut sonor per la zona de l'Envanyissada i el Poble Nou del Delta, a càrrec d'Ilaria Sartori, i un taller d'escolta, enregistrament i identificació de dons de la natura, especialment ocells, a càrrec d'Eloisa Matheu.


El certamen es tancarà diumenge amb una doble proposta: en horari de vermut, i en substitució de l'habitual espai vora l'aigua, tindrà lloc l'actuació del rapitenc 0phi i la granadina Rakky Ripper a la mateixa Glorieta de Sant Cales de la Ràpita. A la tarda-nit, serà a l'ermita de la Pietat d'Ulldecona, on en col·laboració amb les Jornades Musicals hi haurà un doble concert d'Egosex, una combinació de sons primitius africans amb arranjaments futuristes, i el rock electrònic i psicodèlic de Quentin Gas.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari