La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Arròs del Delta de l’Ebre ha presentat aquest dijous a Barcelona la primera edició de la Ruta de la Sega, una proposta que aglutina totes les festes de la sega de l’arròs que tenen lloc al Delta al llarg del mes de setembre.
L’acte de presentació, celebrat al Time Out Market Barcelona, ha comptat amb la presència del president de la DOP, Marcel Matamoros, i del conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, qui ha destacat el valor patrimonial i gastronòmic de l’arròs ebrenc. L’acte ha inclòs una degustació a càrrec del xef Fran López, guardonat amb dues estrelles Michelin.
La Ruta de la Sega es desplegarà entre el 7 de setembre i el 12 d’octubre i té com a objectiu promocionar la cultura tradicional de l’arròs mitjançant activitats als municipis d’Amposta, la Ràpita, Deltebre, l’Ampolla, Sant Jaume d’Enveja, Camarles i l’Aldea. A més de les demostracions de sega tradicional, es programaran jornades gastronòmiques i accions promocionals com el vol simbòlic d’un globus aerostàtic sobre els camps de la DOP.
Amb aquest projecte, la DOP vol consolidar l’arròs com a element identitari i motor econòmic del territori, 40 anys després que les cooperatives locals s’unissin per garantir la qualitat del producte i aconseguir el reconeixement europeu. Avui dia, la DOP Arròs del Delta de l’Ebre és la primera productora d’arròs amb distintiu de qualitat a l’Estat.