Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Aspa: ‘Davant la intolerància de l’Estat i el no reiterat, ERC demanem llibertat i debat d’idees’

ERC farà 25 actes informatius a les Terres de l’Ebre destinats a la gent gran dins de la campanya ‘Vull ser lliure, vull un nou país'

Aquest matí, el president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, acompanyat pel president de la Federació comarcal del Montsià, Adam Tomàs, han presentat la campanya ‘Vull ser lliure, vull un nou país', que ERC impulsa dins de la campanya unitària ‘Ara és l'hora’ de cara al 9N.

Aspa ha qualificat aquesta campanya com ‘la més important de la nostra vida, perquè estem davant d’un fet històric’. La necessitat de fer-la es justifica ‘per la prohibició de l’Estat de poder votar’, segons Aspa, que ha afegit que ‘davant la intolerància de l’Estat i els seus no a tot, des d'ERC apel·lem a la llibertat del poble, a conèixer el que pensa, i proposem aquesta campanya com un debat d’idees'.

El polític d' esquerra republicana ha comentat que,"malgrat que el govern de CiU va plantejar un escenari nou, no pactat, i que va trencar la unitat, ERC ajudarà el màxim possible perquè aquest procés participatiu sigui un èxit". El president republicà ha posat com a exemple el fet que tots els càrrecs del partit s’han inscrit com a voluntaris per al 9-N. En la mateixa línia, ha recordat que aquest procés no genera un mandat democràtic, i que per aquest motiu des d' ERC ‘demanem la convocatòria d’unes eleccions per a la independència que ens donin el mandat, fet que està en sintonia amb les demandes de l’Assemblea Nacional Catalana’ ha dit.

La campanya 'Vull ser Lliure, vull un nou país' consta d'un vídeo que s’està difonent per les xarxes socials i diferents materials informatius i mobilitzadors, com per exemple unes urnes gegants que reclamen poder votar. ‘Unes urnes que, per als pocs o gens demòcrates, són com a una arma de destrucció massiva i les veuen com un perill’, ha afirmat Aspa i ha afegit que "La campanya d’ERC proposa un país molt més just, amb llibertat, un nou país que no és l’autonòmic que ara tenim". Per traslladar aquest missatge, ERC organitzarà 31 paradetes informatives als pobles de les Terres de l’Ebre, i també centrarà els esforços en actes informatius de proximitat, de petit format, molt dirigits als grups de població específics que tenen més dubtes sobre la independència influïts per la campanya de la por llençada des dels partits espanyolistes. Un exemple d’aquest fet són els 25 actes informatius que ERC dirigirà exclusivament a la gent gran, en què es parlarà sobre el que passarà amb la sanitat, les pensions o els medicaments, per exemple. Fins ara, aquest tipus d’actes ja s’han fet a la Ràpita, Alcanar, Flix, Benissanet i Rasquera.

ERC participa i participarà en tots els actes unitaris impulsats des d’‘Ara és l’hora’: la gigaenquesta, debats i accions com la del ‘país groc’, etc. Precisament, per donar suport a la campanya ‘país groc’, Aspa ha anunciat que ‘ERC pintarà les façanes de les seus del partit a Deltebre, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Flix i Alcanar’. A Tortosa, han pintat les portes de la seu i a Amposta una gran lona groga d’‘Ara és l’hora’ ocupa tota la façana de l’edifici.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari