Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Presentació del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre

Publicat el 16/04/2014 17:08

Mas de BarberansTivenys

Avui, a la seu del Consell Comarcal del Montsià, s'ha presentat el nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE. A l’acte ha assistit el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdéu, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’alcalde de l’ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor, l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, la primer tinent d’alcalde de del Mas de Barberans, Cèlia Lleixà i Imma Juan, assessora de la Generalitat en les polítiques ambientals a les TE.


El nou Consorci estarà constituït, en els seus orígens, pels Consells Comarcals del Baix Ebre i del Montsià, els quals n’aprovaran els estatuts als respectius plenaris que tindran lloc demà, 17 d’abril. Així mateix, Joan Martín Masdeu ha volgut manifestar la “voluntat i ferma decisió que en aquest nou consorci s’hi puguin integrar les 4 comarques que conformen les Terres de l’Ebre”.

Lluís Soler ha remarcat que “no és un projecte polític, és un projecte de territori, per estalviar recursos, que reduirà costos prescindibles per als ajuntaments i administracions locals.” També ha emfatitzat que “la voluntat no és crear un consorci més, sinó dissoldre’n 5 per poder crear-ne un de nou que pretén ser el paraigües en tots els aspectes ambientals a les Terres de l’Ebre.” Ha explicat que el personal tècnic i laboral del nou Consorci provindrà dels consorcis a extingir i, molt especialment, el personal del CODE. A més, ha exposat quina serà l’estructura del COPATE. Concretament, estarà format per 5 àrees: salubritat ambiental i plagues, gestió de residus, entorn natural, assistència tècnica als municipis (on s’hi inclouen el sanejament i la gestió energètica municipal) i, finalment, l’àrea que gestionarà la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre. En darrer lloc, ha afegit que en la Junta General del nou Consorci hi tindran representació tots els alcaldes de l’àmbit consorciat.

Maria Beltran i Joan Castor han volgut remarcar que es tracta d’un projecte de territori, un projecte de futur, que han defensat i recolzat des del principi perquè creuen fermament en la necessitat d’unir esforços per treballar conjuntament en els temes ambientals a les Terres de l’Ebre i donar un bon servei als municipis i ciutadans.

Finalment, Imma Juan ha posat de manifest el recolzament de la Generalitat de Catalunya a aquest projecte, fonamental per continuar millorant en les polítiques ambientals de les Terres de l’Ebre.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari