Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’alcaldessa Meritxell Roigé avança la creació de més terreny per al comerç i la indústria a Tortosa “perseguir generant més llocs de treball a la ciutat”

Publicat el 19/05/2023 14:39

Tortosa

Després que en aquest mandat municipal, Tortosa hagi aconseguit l’arribada d’empreses molt rellevants en el camp del comerç i de la indústria, l’alcaldessa de la ciutat ja ha avançat els plans per generar més terrenys que facilitin l’arribada de més activitats. Una de les actuacions fa referència a l’entrada a Tortosa des de la C-42, on fa una dècada es van ubicar els Portals de Ciutat.


Des d’aleshores, en aquesta zona s’han anat obrint activitats diverses i actualment ja se situen en prop d’una trentena. Això representa l’existència de més de 500 llocs de treball directes. Ara, l’alcaldessa Meritxell Roigé explica que els plans passen, a curt termini, per l’ampliació del sòl comercial a l’entrada de Tortosa per tal de poder disposar de més terrenys per a l’arribada de noves activitats: “hem aconseguit que destacades referències comercials hagin instal·lat a Tortosa els seus establiments, i coneixem l’interès de més marques per obrir les seves activitats a la zona dels Portals, fet que ens reforça com la capital comercial que som. Algunes d’aquestes noves implantacions estan força avançades i es podran veure en poc temps”.


A la vegada, Roigé referma l’aposta amb el comerç de proximitat de Tortosa, al centre de la ciutat, mitjançant mesures que afavoreixin l’obertura de nous establiments com els que ho han fet recentment: “Els dos darrers mesos he assistit a la inauguració de set botigues i restaurants, la qual cosa fa veure la línia positiva que està tenint el comerç a Tortosa". En aquest sentit, proposa crear línies d’ajuts per a l’obertura d’establiments, especialment a l’àmbit del centre històric.


Meritxell Roigé apunta que la recent arribada de grans activitats industrials suposa de manera indirecta també un impuls al comerç local, ja que “com més gent ocupada hi hagi a la ciutat, més oportunitats de negoci podran existir”. En aquest sentit, l’alcaldessa subratlla les bones dades econòmiques que té Tortosa pel que fa a l’ocupació, actualment amb el rècord històric pel que fa a persones donades d’alta a la Seguretat Social i unes dades d’atur que s’equiparen amb les existents abans de la crisi econòmica del2008: “Estem vivint un moment molt dolç pel que fa a l’activitat i no podem estroncar-lo”.


Més indústria


Pel que fa a la indústria, Roigé ha recordat que “hem fet possible que grans empreses s’instal·lin al polígon Catalunya Sud de Tortosa, com Florette, Kronospano, properament, Lucta, i això ha generat una necessitat per ampliar la superfície de terrenys industrials”. Els tràmits per a l’ampliació ja s’estan portant a terme i són necessaris, ha afegit l’alcaldessa, “davant els contactes que continua tenint Tortosa amb diverses indústries, que ja han mostrat l’interès per ubicar-se a la ciutat”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari