Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Es reclama als estats una estratègia comuna contra l'augment de contagis de covid-19

Publicat el 22/11/2021 15:28

Una dotzena d'associacions del sector dels viatges i el turisme europeu reclamen als estats de la Unió Europea una "estratègia comuna" i coordinació en les mesures per fer front a l'augment de contagis de covid-19 al bloc comunitari. Amb alguns països imposant noves restriccions per frenar l'increment de la transmissió del virus, el sector demana que s'evitin noves limitacions al moviment en territori comunitari perquè són "ineficients" a l'hora de reduir els contagis. "El turisme europeu no pot funcionar amb canvis en l'estratègia nacional que són inconsistents i constants", apunten en una declaració comuna en què demanen un enfocament "personal" de les restriccions perquè estiguin dirigides a les persones no vacunades.
A més, les associacions de viatges i turístiques europees reclamen als 27 que coordinin quan serà necessària una tercera dosi de la vacuna per ampliar el període de temps en què la vacunació és vàlida i actualitzar així el passaport covid.


"El fracàs a l'hora d'adoptar i implementar una estratègia comuna portarà inevitablement a divergències inacceptables en els règims de viatges i comprometrà no només la llibertat de moviment, sinó també la confiança dels ciutadans en la resposta europea i nacional a l'actual situació epidemiològica", argumenten.


D'altra banda, reclamen que tots els estats acceptin els tests d'antígens per viatjar i que reconeguin totes les vacunes aprovades per l'Organització Mundial de la Salut.


Les organitzacions signants de la declaració són Airlines for Europe, El Consell Internacional d'Aeroports, l'Associació Internacional de Companyies de Creuers, l'Associació Europea d'Agents de Viatges i Operadors Turístics, ETOA, la Comissió Europea de Viatge, EU Travel Tech, ETRC, l'Associació Europea Regional d'Aerolínies, Hotrec, NECSTouR i el Consell Mundial de Viatges i Turisme.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari