Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'hospital de referència de les Terres de l'Ebre: Una ubicació condemnada des del primer moment?

Publicat el 19/02/2020 17:58

Tortosa

Una instal·lació sanitària inapropiada que ens resulta molt cara. En una situació d'emergència és quan s'ha de poder actuar ràpidament per salvar vides, és bàsica la rapidesa a més de l'eficiència dels professionals perquè són la condició i la base de la supervivència. La majoria de morts es produeixen immediatament després de l'emergència i és quan s'ha de poder actuar per salvar vides, però si l'establiment de salut està situat de forma inapropiada, de qui és la culpa? La construcció d'un hospital és una inversió important. A l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, està clar que li falta mobilitat.


 


L'alcaldessa de Tortosa lamenta que Salut descarte ara l'ampliació i l'aparcament a l'hospital Verge de la Cinta
Meritxell Roigé ha valorat molt negativament la reunió que va mantindre amb la consellera Alba Vergés, en la qual el departament va desestimar el projecte
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat avui la reunió que ha mantingut amb la consellera de Salut, Alba Vergés. La trobada, a la seu del departament, a Barcelona, tenia com a principal punt d'anàlisi el projecte de construcció del nou edifici al talús situat als peus de l'hospital Verge de la Cinta i darrera l'antic cinema Fèmina. Una execució que preveu un aparcament per als usuaris del centre sanitari, així com l'ampliació de l'hospital a la part superior.


 


Roigé ha valorat "molt negativament" que la consellera li comuniqués que el departament descartava dur a terme ara aquesta construcció, pel cost econòmic que representa. L'alcaldessa de Tortosa ha recordat que aquesta era, precisament, l'opció que havia determinat el pla de mobilitat dissenyat anteriorment pel departament per resoldre els problemes d'accessibilitat que té l'hospital de Tortosa. Així mateix, ha assenyalat que aquesta qüestió ha passat per la taula de tres consellers de Salut diferents, i que ja se n'havia encarrilat l'execució amb l'adjudicació del projecte per valor de 450.000 euros. "Demanem una solució ja", ha insistit l'alcaldessa, "perquè si estan invertint en altres hospitals de Catalunya, també és necessari invertir a l'hospital de referència de les Terres de l'Ebre", ha dit.


 


D'altra banda, l'alcaldessa ha avançat que el pròxim ple ordinari a l'Ajuntament de Tortosa portarà a debat la reversió de la modificació puntual del POUM als terrenys de l'hospital, que contemplava canviar la consideració de zona verda a equipaments de l'espai situat a l'entrada del recinte sanitari. Una modificació que havia demanat Salut per projectar-hi la construcció del nou servei de radioteràpia i traslladar l'actual servei des de l'hospital de Jesús al Verge de la Cinta. Meritxell Roigé ha recordat que un acord del ple va establir, amb els vots de 17 dels 21 membres del consistori, que aquest trasllat no es podia fer sense haver resolt prèviament els problemes de mobilitat amb la construcció del nou aparcament.


 


Durant la reunió a la conselleria, l'alcaldessa ha explicat que també va plantejar altres qüestions de salut que afecten el municipi, com la paràlisi de la construcció del nou consultori mèdic de Jesús, per al qual l'Ajuntament de Tortosa va cedir els terrenys fa més d'un any, ha recordat, o les retallades horàries en l'atenció primària als dispensaris dels pobles de Tortosa i de la pèrdua de quatre especialitats del CAP Baix Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.