Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Descobert un nou conjunt de pintures rupestres al Montsià amb més de 8.000 anys d'antiguitat

Publicat el 15/11/2017 18:03

Mas de Barberans

Es tracta d'un conjunt compost per 69 figures d'estil llevantí.S'ha descobert un conjunt de pintures rupestres, a la zona del Cocó de la Gralla, al Mas de Barberans, al Montsià. Des de fa un any i mig el Departament de Cultura, amb la col·laboració del Parc Natural dels Ports, ha estat recuperant i protegint aquest nou abric que data d'aproximadament 8.000 anys, entre el post paleolític i el principi del neolític.


Les pintures van ser descobertes per Domingo Ribas, veí de Santa Bàrbara. El 2014, es va informar de la seva existència al Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, que va confirmar la seva autenticitat i va iniciar la redacció del pla integral de recuperació del conjunt pictòric. Entre les figures, que descriuen una escena de cacera, destaquen dues fileres d'arquers, diversos animals, com un senglar o cabres, petjades i altres detalls de l'abillament dels caçadors com són plomes i diversos ornaments.

Les pintures són d'estil llevantí i ocupen una franja de més de 3 metres de la part superior de la paret de l'abric. L'avís el va donar un antic caçador que feia molts anys que les havia fotografiat però no ho havia explicat. Ara s'ha tancat el perímetre i l'Ajuntament del Mas de Barberans decidirà els termes amb què es podran visitar.


 


 


 


IMATGE: Mostra del conjunt rupestres del Cocó de la Gralla del Mas de Barberans. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.