Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Agència Tributària de Catalunya doblarà aquest any la seva plantilla a la demarcació de Tarragona, en concret a Móra d'Ebre

Publicat el 20/06/2017 10:40

L' Ametlla de MarL' AmpollaMóra d'EbreTortosa

S’obriran noves oficines a Reus i Tortosa, i se n’habilitaran tres de compartides amb BASE a Valls, Móra d’Ebre i El Vendrell

ACN Tarragona .- L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) doblarà la seva plantilla a la demarcació de Tarragona en el marc del desplegament territorial que ha endegat aquest any. Segons ha explicat el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, actualment a la demarcació l’ATC només disposa d’una quarantena de treballadors a l’oficina de la ciutat de Tarragona i, al setembre, assolirà la xifra de 84 empleats. En concret, 21 es destinaran a un nou local que obrirà al juliol al Passeig Prim de Reus, onze a unes noves instal·lacions de la Rambla de Catalunya de Tortosa i quatre que reforçaran la seu ja existent a Tarragona ciutat. A més, tant a Valls com a Móra d’Ebre dos empleats s’incorporaran a oficines compartides amb BASE -l’organisme de la Diputació que recapta els ingressos delegats pels ajuntaments-, i quatre empleats més s’establiran en un nou local al Vendrell que també serà compartit amb la institució supramunicipal.


La demarcació acollirà dues de les quinze noves oficines que l’ATC preveu obrir arreu de la geografia catalana. Amb aquest pla, el Govern pretén, d’una banda, implantar un nou model territorial basat en una xarxa d'oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans i, de l'altra, desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial, com són els catorze impostos que gestiona, a més de la recaptació executiva de tributs.

Així mateix, la voluntat del Govern és col·laborar en la recaptació executiva dels tributs dels principals consistoris de Catalunya que no la tenen delegada en les diputacions, com és el cas dels municipis de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, l’Ametlla de Mar o l’Ampolla. Això permetrà, per exemple, reclamar deutes extraterritorials al Govern en lloc de fer-ho a l’Estat, com fins ara. Alhora, també contribuirà a millorar la lluita contra el frau fiscal des de les administracions locals, segons ha defensat Salvadó en el marc d’una xerrada informativa a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona.

El desplegament de l’ATC es completarà el darrer trimestre de l’any, quan està previst que assoleixi la xifra de 800 treballadors al conjunt del país en poc més d’una trentena d’oficines. Després de l’estiu també s’activarà un nou sistema informàtic que permetrà recaptar grans impostos. D’altra banda, de cara a la futura hisenda catalana el Govern estima la necessitat de disposar d’un conjunt de 5.000 treballadors. Actualment, l’agència estatal en té uns 3.700.

FOTO: Ebredigital. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari