AmpostaCamarlesDeltebreL' AldeaL' AmpollaRoquetesSant Jaume d'EnvejaTortosa
Al mateix temps, segons remarca l'executiu, aquestes mesures han d'ajudar a aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat, potenciar els serveis ecosistèmics i conservar els hàbitats i els paisatges.
Les accions que, concretament, se subvencionaran són la reducció de l'ús d'herbicides i millora de la presa de decisions en el control de males herbes en canals i desguassos, per contribuir així a la reducció d'impactes mediambientals. També es donarà suport a la innovació i seguiment de les innovacions desenvolupades i fomentar l'intercanvi de coneixement i experiències entre els diferents actors. Per últim, s'incentivarà l'ús de productes i tècniques més respectuosos des del punt de vista mediambiental.
Els ajuts s'atorguen a grups de cooperació que contribueixen als objectius específics relacionats amb el medi ambient i que estan constituïts per les comunitats de regants amb superfícies ubicades a les zones humides del delta de l'Ebre -municipis de l'Ampolla, Deltebre, l'Aldea, Camarles, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, la Ràpita, Tortosa i Roquetes- i els aiguamolls de l'Empordà i el Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter -municipis de Pau, Palau-saverdera, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, Pedret i Marzà, l'Escala, Roses, l'Armentera, Peralada, Pals, Torroella de Montgrí, Fontanilles, Palau-sator, Gualta, Bellcaire d'Empordà i Riumors-.
L'ajut té caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per l'acompliment del projecte de cooperació per al medi ambient per controlar les males herbes en canals i desguassos. L'import de l'ajut no pot ser superior a 900.000 euros per grup de cooperació, i la intensitat de l'ajut és del 100% de les despeses subvencionables del projecte.