Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Publicat el 08/07/2024 18:29

L' AldeaTortosa

El grup se situarà a l'antiga nau de Seat i fa una aposta per retenir talent jove amb feines qualificades.
La consultora i empresa de telecomunicacions Eacom ha escollit Tortosa per desplegar el centre logístic per atendre tota la façana mediterrània entre València i Barcelona. El grup arriba de la mà de l'operadora ebrenca Eports que hi està vinculada. Ha llogat l'antiga nau de Seat, al passeig comercial de la C-42 entre Tortosa i l'Aldea, i hi instal·larà les oficines tècniques de dues empreses del grup - Modi i Mattelco – i les oficines centrals de logística. En una primera fase crearà 85 llocs de treball qualificats que poden superar el centenar a partir de 2026. La nau també tindrà unes aules de formació. Eacom farà una aposta per retenir el talent jove del territori. El projecte suposa una inversió inicial d'1,2 MEUR.L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha celebrat que una nova implantació consolidi "el bon moment" de desenvolupament industrial que es viu a la ciutat i a les Terres de l'Ebre. Es tracta del grup Eacom, vinculat amb el territori a través de l'operadora Eports, que ha escollit la capital ebrenca com a seu del seu centre logístic per atendre tota la façana mediterrània des de València a Barcelona. Tortosa ha hagut de posicionar-se i destacar-se al costat d'una segona opció i el batlle ha insistit que l'arribada d'Eacom és "un altre gran triomf de Tortosa i l'Ebre".


Eacom ha escollit per al seu centre de losgística i serveris una gran nau de mil metre quadrats de planta baixa i segona planta que està situada a la façana comercial de Tortosa, a l'autovia C-42. En aquesta planta baixa hi haurà les dependències comercials del grup, un disseny de l'estudi local Alado, amb "una zona espectacular i de noves sensacions per al client", amb la imatge d'una gran tecnològica que arriba al territori. A la part superior de la nau hi haurà oficines tècniques, un gran magatzem i una aula modular de formació.


El talent, a casa


"Formar i retenir talent" és un dels objectius del projecte. Poder comptar amb personal qualificat ha sigut un dels tres motius que han fet decidir Eacom per Tortosa, com ha remarcat Jordan. També disposar amb una operadora vinculada al grup que està implantada al territori des de fa molts anys, i sobretot la situació "estratègica" entre Barcelona i València, han sigut determinants en la decisió.


El representant del grup de telecomunicacions, Gerard Molins, ha defensat que volen "acabar amb l'estigma" que l'Ebre, "els bons" han de marxar a treballar fora del territori, A Barcelona. "Són un defensor acèrrim que la gent no s'ha de moure d'aquí", ha insistit. Molins ha apuntat que faran una clara aposta per integrar l'alumnat dels centres de formació professional, amb els quals ja han treballat els últims anys, i confien que de l'FP Dual en sorgiran moltes oportunitats laborals.


"Intentem incorporar talent jove perquè és una filosofia del grup. Els gerents -d'Eacom- tenen entre 34 i 40 anys i això ho traspassem a les altres categories de l'organigrama. Tenim plans de carrera molt ambiciosos", ha apuntat. Eacom oferirà feina a enginyers informàtics, instal·ladors, administratius, responsables de logística i molts altres treballs qualificats.


"Hem apostat pel territori i la idea és que Eports continuï creixent, donant servei amb operadors locals que hem adquirit a Andalusia. Però les Terres de l'Ebre han de ser el nostre nucli de funcionament i fruit d'aquesta aposta és la inversió important que fem per crear in centre logístic i de serveis a Tortosa", ha afegit el conseller delegat d'Eports, Gerard Roig. Les obres del nou centre començaran a final d'any i estaria operatiu al primer trimestre de 2025.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari