Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Aldea inaugura les obres de millora al Barranc dels Pixadors

Publicat el 28/06/2024 14:38

L' Aldea


L’Aldea ha inaugurat recentment les obres de rehabilitació del Barranc dels Pixadors al seu pas pel centre de la població, en un acte presidit pel Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el Sr. Josep Rull i Andreu. Aquestes obres han consistit en l’endegament del barranc al seu pas pel nucli urbà, la substitució de l’antic pont i l’adaptació del mateix a la morfologia i a l’amplada de la nova avinguda Catalunya i el seu passeig.
 
Les millores inclouen la construcció de les obertures necessàries al pont per a absorbir el cabal d’aigua en èpoques de fortes pluges, a més de l’enjardinament dels espais adjacents i la incorporació d’una àrea de pícnic. Aquestes actuacions han permès crear un entorn més agradable i pacificar el trànsit a la zona.
 
L’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo ha expressat la seua satisfacció amb les obres realitzades: “Estem molt satisfets de poder dur a terme aquestes actuacions, que reduiran considerablement la inundabilitat de la zona centre de la població i ens permetran continuar amb tots aquells tràmits i llicències urbanístiques que, sense aquesta actuació, no podríem realitzar. Amb la 3a fase de les obres i la futura construcció d’una base de laminació al Polígon Catalunya Sud, es podran reduir d’una manera molt important els problemes d’inundabilitat a la zona centre de l’Aldea. Des de l’Ajuntament de l’Aldea, agraïm profundament a l’ACA, ja que sense aquesta subvenció de 500.000€ aquestes obres no s’haurien pogut dur a terme”.
 
Aquest projecte, adjudicat a l’empresa Regimovi, ha tingut un cost aproximat de 900.000 €, dels quals 500.000 € han estat subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).


Aquesta obra no només beneficia els veïns i veïnes actuals, sinó que també garantirà que les generacions futures no coneguin els greus episodis d’inundabilitat que ha sofert en aquest punt de la població en el passat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari