Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Una trentena d'empreses participaran en la 1a Fira d'Ocupació +45 que tindrà lloc dijous a Tortosa

Publicat el 01/07/2024 12:03

Tortosa

La Cambra de Comerç i l'Ajuntament impulsen una iniciativa pionera que té l'objectiu d'impulsar la inserció laboral de les persones entre 45 i 60 anys.


Una trentena d'empreses participaran en la 1a edició de la Fira d'Ocupació +45 que tindrà lloc dijous 4 de juliol a l'Espai Moreira de Tortosa, entre dos quarts de deu del matí i les dues del migdia. L'objectiu d'aquesta fira, impulsada per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, és impulsar la inserció laboral de les persones d'entre 45 i 60 anys que es troben en situació d'atur, així com estimular les empreses i entitats locals perquè contribueixen a la inserció i orientació dels majors de 45 anys. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Promoció Econòmica, Pilar Caballé; el gerent de la Cambra de Comerç. Francesc Minguell i la directora de la Fira, Carme Canalda, han presentat avui la mostra.


"Sovint el sector de població major de 45 anys queden exclosos dels programes de recerca de feina, que acostumen a adreçar-se més als joves, però els majors de 45 anys representen un sector que hem de tenir en compte i ajudar-lo a formar-se i reinventar-se per tornar-se a inserir al món laboral", ha manifestat l'alcalde. Per la seua banda, el gerent de la Cambra ha destacat que la Fira d'Ocupació +45 és una iniciativa pionera a Catalunya i que al conjunt de l'Estat només hi ha tres altres experiències similars.


La Fira d'Ocupació +45 permetrà a les persones assistents triar entre les 30 empreses participants (del sector industrial, serveis i turisme, principalment) aquelles que ofereixen llocs de treball que encaixen més amb el seu currículum i s'hi podran reunir en torns de quinze minuts. També podran participar en tallers, conferències i treball en xarxa. Aquesta fira forma part del programa Fons Social Europeu, d'Educació i Formació, Ocupació i Economia Social 2021-2027, que gestiona la Cambra de Comerç.


Finalment, Jordan ha recordat que des del servei municipal Tortosactiva es treballa per millorar l'ocupabilitat de les persones i la qualitat de les empreses, a través d'actuacions d'ocupació, inserció laboral, formació, emprenedoria i serveis adreçats a les empreses. "Impulsem polítiques d'ocupació per fer de Tortosa un territori d'oportunitats, on joves i adults es puguin quedar a treballar i viure", ha dit l'alcalde.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari