"Hem detectat un buit al mercat i a més cada vegada hi ha més municipis que impulsen celebracions de recreació històrica, per la qual cosa és necessari un espai d'intercanvi entre programadors i companyies", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. La Fira dels Temps vol funcionar com a mercat estratègic i convertir-se en mediadora i prescriptora en el marc de relacions d'intercanvi entre artistes i programadors, entre companyies i públic.
El regidor de la Festa, Víctor Grau, ha recordat que després de 26 edicions de la celebració, la fira vol convertir-se en un " pas més i contribuir a dinamitzar estratègicament el conjunt d'agents del sector". La idea és que acabi sent el mercat estratègic de referència de la recreació històrica de l'estat espanyol connectant-lo amb el mercat internacional.
També convertir-se en un punt de trobada sectorial de l’àmbit de la recreació històrica al sud de Catalunya; ser un esdeveniment generador cultural amb mirada universal, de ciutat i de territori, així com l'aparador de les últimes tendències en el camp de l'escenificació i difusió del patrimoni històric, tant material com immaterial.
La posada en marxa de la fira coincideix amb la nova direcció tècnica de la Festa del Renaixement, que assumirà el fundador i director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, Jordi Príncep. La seva incorporació, segons el govern municipal, permetrà dotar de "més múscul" l'àrea.
Príncep ha estat director artístic del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta; director artístic durant set edicions de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta; membre de la comissió d’experts de valoració de diverses subvencions i beques relacionades amb les arts escèniques; president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2020-2023), i impulsor, des del 2017 del Projecte Nilak, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura per part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts.