Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Festa del Mercat a la Plaça es reafirma com a referent entre les festes de recreació històrica d’arreu del país

Publicat el 21/05/2024 16:15

Amposta

La setzena edició creix en actes i visitants i obre les portes a impulsar més activitats juvenils en futures edicions.


Amposta va tornar a principis del segle XX amb la XVI Festa del Mercat a la Plaça, del 16 al 19 de maig. Dedicada als molins arrossers, el tret inaugural el va donar un pregó amb èxit de públic, marcat pel so centenari de la Càmara Arrossera del Montsià, i amb la història de la família del molí Adell, recordada per la pregonera d’aquest any, Clara Cervera Subirats. Abans del Passeig, l’alcalde, Adam Tomàs, feia un agraïment a totes les persones i entitats que han participat: "Hem vist com la festa continua creixent i s’ha convertit en un referent de recreació històrica arreu del país", deia l’alcalde, qui feia un balanç molt positiu de la festa, afegint que "ha estat un èxit incorporar una part d’activitat juvenil, en la línia del qual continuarem treballant, així com en altres propostes de diferents públics i entitats que, en mesura del possible, intentarem incorporar".


La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, destacava que "a banda de la gran participació, hem tingut l’aforament complet als espectacles de sala i gran afluència als de carrer". Quant a les parades i tavernes, els comerços valoraven positivament la festa, amb la novetat que, segons deien, van notar un augment de vendes des del mateix divendres, fins i tot abans de la inauguració. Pel que fa a les tapes del "Tasta el mercat de nit", se’n van servir més de 3.000. D’altra banda, el concurs a la millor caracterització "Pepito de Canes" el va guanyar Isabel Panisello


Quant a la nova direcció de la Festa del Mercat, des del consistori afirmaven que han respost de forma satisfactòria. La directora, Pilar Segura, realçava l’èxit de públic el dia de la inauguració i del retorn de la ciutadania en actes com la Trobada de Jota Viva, on es va convidar a la Vall d’Albaida a conèixer la festa, amb l’objectiu, deia Segura, "d’estendre la Festa del Mercat a altres comunitats autònomes".


Diumenge, "Lo Passeig" i la traca final tancaven la XVI Festa del Mercat a la Plaça, amb la mirada posada en el balanç amb les entitats, el comerç i les tavernes per començar a treballar de cara a la XVII Festa del Mercat a la Plaça.
Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari