Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El conseller Joan Ignasi Elena defensa que Amposta "és una ciutat segura" però hi haurà més presència policial per frenar l'increment de furts

Publicat el 25/04/2024 11:53

Amposta

L'Ajuntament d'Amposta es personarà com a acusació popular contra els delinqüents multireincidents.
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que Amposta "és una ciutat segura" i que ha tingut una xifra de delictes en la mitjana del país, tot i l'increment del 34% de l'any passat. Per revertir aquest augment de la delinqüència, sobretot del nombre de furts, la Junta de Seguretat Local d'aquest dimecres ha acordat incrementar la presència i actuació policial al carrer i reforçar la percepció de seguretat ciutadana. També s'incidirà en reduir la multireincidència. Interior exigeix més recursos perquè els jutjats siguin més efectius en casos que acumulen nombrosos antecedents i l'Ajuntament d'Amposta es personarà com a acusació particular contra els reincidents que pertorben constantment la seguretat i la propietat privada.La Junta de Seguretat Local d'Amposta ha acordat noves mesures per frenar l'increment dels delictes que es va registrar l'any passat a la ciutat, sobretot l'augment dels furts (378 casos) i també dels robatoris amb força a habitatges i establiments (176). El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que "es revertirà" aviat aquesta situació de la mateixa manera que es va frenar l'increment de delictes relacionats amb el tràfic de drogues a Amposta entre els anys 2017 i 2018.


Més policies


Tot i que el tipus de delictes que han augmentat es consideren "menors", Elena s'ha compromès a resoldre-ho perquè "generen incomoditat i sensació d'inseguretat entre la ciutadania". Per fer-ho, hi haurà més presència policial i es continuaran reforçant les plantilles dels cossos de seguretat.


En el cas dels Mossos d'Esquadra, a l'ABP del Montsià s'han incorporat 22 agents els últims tres anys (un 26,2% més) i disposa actualment de 106 efectius. Elena ha dit que es continuarà reforçant les plantilles en les pròximes convocatòries del cos. Des de 2021, a la regió policial de les Terres de l'Ebre s'han incorporat 66 nous agents dels Mossos i hi ha 540 efectius.


També la Policia Local d'Amposta ha incrementat la plantilla. L'alcalde Adam Tomàs ha recordat que en els dos mandats anteriors ja s'havien incorporat 6 nous agents i en l'actual mandat se n'incorporaran 4 més, arribant fins als 44 efectius.


Contra la multireincidència


El conseller d'Interior també ha subratllat l'augment de l'activitat policial, que l'any passat va créixer un 10% i també de les detencions, un 6% més. "Si un delinqüent és multireincident és que ha sigut 'multidetingut' i que la policia ha fet la feina", ha remarcat Elena. "El missatge és que qui fa de la multireincidència i la delinqüència la seva professió, el seu destí ha de ser la presó", ha sentenciat.


Contra els delinqüents que acumulen desenes i desenes d'antecedents i estan al carrer poc després de la seva detenció, el conseller ha insistit que els jutjats, com reclamen a l'Estat els magistrats, necessiten "més recursos i eines perquè la feina policial reverteixi en sentències ràpides" i tinguin més "capacitats i garanties".


També l'Ajuntament d'Amposta incorporarà als serveis jurídics la proposta de personar-se com a acusació particular en aquells casos que constantment vulneren la propietat privada. L'alcalde Adam Tomàs ha recordat un cas en què el condemnat havia acumulat més d'una quarantena de delictes a la ciutat abans d'ingressar a presó. "Cal actuar de forma més rotunda en els casos multireincidents", ha demanat, perquè no es generi la "sensació d'impunitat". "Estem convençuts que funcionarà", ha assegurat.


La Junta de Seguretat Local d'Amposta es tornarà a reunir en uns mesos "per monitorar" les mesures acordades i "la millora que segur que es produirà d'aquesta punta que s'ha produït, que encara que siguin delictes vinculats al furt, pertorben la vida a la ciutadania i la sensació de seguretat", ha apuntat el conseller Elena.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari