Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Serret tanca el cicle 'Europa sobre el terreny' a l'Ebre: "Catalunya és i serà europeista; hem demostrat ser un soci fiable i proactiu"

Publicat el 18/04/2024 10:07

AmpostaTortosa

Serret tanca el cicle 'Europa sobre el terreny' a l'Ebre: "Catalunya és i serà europeista; hem demostrat ser un soci fiable i proactiu"


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha culminat el cicle de visites ‘Europa sobre el terreny’ a les Terres de l’Ebre: “Gràcies a aquest cicle hem demostrat la nostra capacitat de ser un soci fiable i proactiu en el projecte europeu, amb el qual hem recuperat la interlocució al màxim nivell, amb reunions amb més de 10 comissaris europeus en el darrer any i mig”, ha fet valdre Serret, des d’Amposta.


La consellera també ha assenyalat que, el proper 13 de juny, al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, “farem explícita aquesta condició de soci europeu amb un esdeveniment, compartit amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, en què posarem l’altaveu a projectes estratègics i emblemàtics per a les grans transformacions d’Europa que s’han impulsat des de Catalunya”. “Catalunya és i serà europeista, i en les eleccions europees del 9 de juny ho tornarem a demostrar”, ha afegit.


Amb el cicle ‘Europa sobre el terreny’, la consellera ha visitat, de la mà de la Representació de la Comissió Europa a Barcelona, projectes finançats amb fons europeus arreu del territori, amb l’objectiu “d’acostar Europa a Catalunya i Catalunya a Europa”, ha dit Serret, i de fer valdre l’oportunitat que representen aquests fons. Les visites van començar el mes de febrer a Vilafranca del Penedès, van continuar a TarragonaSolsona i ManresaTrempGirona i Lleida, i han finalitzat a les Terres de l’Ebre. A Amposta, ha visitat una embarcació ecològica 100% elèctrica que l’Ajuntament d’Amposta va adquirir, amb fons Next Generation, per tal de crear un circuit turístic que posés en valor la façana fluvial de la ciutat.


La titular d’Exteriors ha celebrat que al territori hi hagi emprenedoria i iniciatives de projectes, que requereixen de recursos. En aquest sentit, ha lamentat el bloqueig dels pressupostos de la Generalitat al Parlament: “S’ha perdut una oportunitat. A les Terres de l’Ebre havien d’arribar més de 92 milions d’euros per a centres de salut i educatius, carreteres i la preservació del Delta de l’Ebre, entre d’altres”. Malgrat tot, ha dit, “des del Govern continuem acompanyant al màxim les inversions necessàries per al territori, per fer front a la sequera i per a la preservació del Delta, aparcant visions antigues transvasistes i apostant per la resiliència de les conques hídriques”.


Després de la visita a Amposta, Serret s’ha desplaçat a Tortosa per participar en l’acte ‘Oportunitats dels fons europeus a les Terres de l’Ebre’ a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. “Durant el cicle ‘Europa sobre el terreny’ hem intentat acostar a totes les vegueries del país la idea que construïm Europa des de cada racó del país, i que els fons europeus són i han de ser una eina que ens ajudi a transformar, a fer país i a fer Europa”, ha defensat la consellera en la seva intervenció.


També ha intervingut a l’acte el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, que ha donat pas a una taula rodona entre la regidora d’Amposta Inés Martí; la gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre - Terra Alta, Begoña García; i el responsable d’administració i formació del clúster AMBIT, Jordi Albacar, que han explicat la seva experiència com a beneficiaris de fons europeus.


La vegueria de les Terres de l’Ebre han rebut 18,8 milions d’euros de fons europeus competitius o de gestió directa per part de la Comissió Europea en els darrers vuit anys, i 50 milions d’euros de fons Next Generation des de la pandèmia.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari