Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Ajuntament d'Amposta rep 500.000 euros de l’ACA i la Diputació de Tarragona per millorar la xarxa d’aigua

Publicat el 27/03/2024 14:47

Amposta

Serviran per a la sectorització de la xarxa d’aigua de la ciutat i la renovació de la xarxa de clavegueram del Poble Nou.


L’Ajuntament d’Amposta ha rebut dos subvencions d’un total de mig milió d’euros per millorar la xarxa d’aigua de la ciutat i del Poble Nou. En una aposta de l’Ajuntament per la millora del cicle de l’aigua i la lluita contra la sequera, els ajuts atorgats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Tarragona serviran per a la sectorització del municipi i la renovació de la xarxa de clavegueram del Poble Nou.


Més en detall, l’ACA ha atorgat al consistori 204.059 euros en la seva línia d’ajuts per a la sectorització i regulació de pressions. Això servirà per tenir major coneixement de la xarxa d’aigua, el qual serà aplicat per millorar el servei amb la detecció més ràpida de fuites, així com la localització de fraus, caracteritzar el consum dels clients i controlar la pressió de la xarxa. El pressupost total de l’actuació és de 455.107 euros, pel qual amb la subvenció es sufragarà prop del 45% de l’actuació.


D’altra banda, l’Ajuntament ha rebut 300.000 euros de la Diputació de Tarragona per renovar la xarxa de clavegueram del Poble Nou. L’actuació preveu renovar la meitat de la xarxa, una actuació necessària perquè l’ACA continuï avançant amb la redacció del projecte executiu de la depuradora del Poble Nou. En aquest cas, la subvenció també correspondria a prop de la meitat del cost total de l’acció.


Aquestes actuacions estan alineades amb la millora del cicle de l’aigua, vinculat amb l’ODS 6, Aigua neta i sanejament, de l’Agenda 2030.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari