Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Es posa en marxa el Pla Educatiu de l’Entorn a L'Aldea

Publicat el 15/01/2024 15:25

L' Aldea

El Pla Educatiu d'Entorn impulsa oportunitats educatives per a infants i joves a les escoles de l'Aldea.


 
El Departament d'Educació, en col·laboració amb l'Ajuntament, posa en marxa el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) a les escoles de l'Aldea, consolidant així un compromís constant amb la millora de les oportunitats educatives. Sota la direcció de la Regidora d'Acció Cultural i Educativa, Annabel Blanch, aquest programa té com a objectiu connectar els aprenentatges formals i no formals per afavorir l'accés equitatiu a l'educació.
 
Els Plans Educatius d'Entorn (PEE) són una iniciativa que es desenvolupa des del curs 2005-2006, centrant-se en la creació d'una xarxa estable i continua de suport a la comunitat educativa dels 0 als 20 anys. A través de la col·laboració amb recursos municipals i altres entitats culturals, socials i esportives, es busca construir una proposta diversificada que contribueixi a l'èxit educatiu dels infants i joves del municipi.
 
Annabel Blanch, Regidora d'Acció Cultural i Educativa, destaca: "La concessió d'aquest Pla Educatiu d'Entorn representa un repte important i una gran oportunitat per desplegar accions educatives que beneficiaran a tots els xiquets i xiquetes de l'Aldea i als centres educatius. Aquesta eina millorarà l'equitat i la integració dels alumnes i ajudarà els nostres docents a fer front als reptes als quals s'enfronten dins i fora de l'aula. Des de la Regidoria, en coordinació amb els serveis tècnics dels Serveis Territorials d’Educació , hem fet un esforç important per posar en marxa aquest PEE i poder iniciar el més aviat possible les classes de reforç a les dues escoles de la població i , de fet, el passat 8 de gener ja es van poder iniciar aquestes classes amb total normalitat als dos centres educatius.
 
A més d’aquest bloc important que representen les classes de reforç , el PEE ens permetrà optimitzar els recursos aportats per part de l’Ajuntament i del Departament i portar a terme accions en coordinació amb tots els agents educatius del poble, com l’Escola Bressol i l’Escola de Música i també amb les diferents entitats dedicades a la cultura i l’esport.
 
Amb una dotació econòmica ordinària que cobreix despeses per fomentar l'èxit escolar i la participació de les famílies, l'Ajuntament assumeix la part restant entre l'aportació del Departament d'Educació i el cost total del PEE. Aquest pla es concentra en diversos objectius generals, com contribuir a l'èxit educatiu, connectar la potència educativa del territori, acompanyar l'alumnat amb més necessitats socioeducatives i oferir una gamma diversificada d'activitats extraescolars.

La concessió d'aquest PEE genera una gran satisfacció per les oportunitats educatives que brinda, així com per la cooperació efectiva entre les escoles, altres agents educatius i l'Ajuntament, consolidant la creació d'una comunitat educativa i local cohesionada.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari