Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Terra Alta millora les comunicacions amb la resta de les Terres de l’Ebre amb l’adequació del servei de bus a la comarca

Publicat el 14/11/2023 08:45

ArnesGandesaTortosa

Territori implementa aquesta acció, llargament reivindicada pel Consell Comarcal de la Terra Alta, amb horaris que facilitaran la mobilitat a estudiants i treballadors que s’han de traslladar diàriament.


A partir de dilluns, 13 de novembre, la connexió del bus Tortosa – Gandesa estrena nous horaris i noves expedicions que permetran ajustar-se, sobretot, a les necessitats de mobilitat dels estudiants que han de desplaçar-se fins als centres educatius de les Terres de l’Ebre. L’equip de govern del Consell Comarcal de la Terra Alta mostra la seva satisfacció per la resposta rebuda per part del Govern amb aquesta millora de la mobilitat, llargament reivindicada.


El departament de Territori ha posat en marxa aquesta adequació després d’atendre les peticions del Consell Comarcal de la Terra Alta a través de diferents reunions celebrades per demanar la millora de la comunicació al territori i, d’aquesta manera, facilitar la mobilitat laboral, d'accés als estudis i als serveis sanitaris dels habitants de la comarca. El Consell Comarcal va traslladar aquestes peticions al Govern a través de l‘Estudi de Millora del Transport Públic a la comarca de Terra Alta, un dels tres àmbits en què es basa el projecte de resiliència que treballa l’ens comarcal, juntament amb l’habitatge i la connectivitat.


Amb aquesta adequació a les necessitats dels habitants del territori, ara la primera sortida des de Tortosa serà a les 6:50 hores, i no a les 6:10 hores com passava fins ara. D’aquesta manera, el bus arribarà a Gandesa a les 7:45 hores, per adequar-se als horaris d’entrada dels estudiants de l’Escola Agrària, funcionaris i treballadors en general. La primera expedició arribava a Gandesa a les 7:00 hores, massa aviat tenint en compte que les jornades educatives i laborals comencen a les 8:00 hores del matí.


L’expedició de tornada serà a les 9:30 hores des de Gandesa, amb arribada a Tortosa a les 10:20 hores. D’aquesta manera, es facilitarà l’enllaç amb expedicions a Barcelona.


Per altra banda, el servei afegeix una nova expedició per sentit amb sortida des de Tortosa a les 20:45 hores, que facilitarà el retorn a casa dels alumnes de la Universitat Rovira i Virgili, cicles formatius i escola de música. La tornada des de Gandesa serà a les 21:35 hores.


Territori també posa en marxa un nou servei d’autobús entre els municipis del Pinell del Brai i Arnes, que sortirà de Pinell del Brai a les 15:20 hores i arribarà a Arnes a les 16:00 hores. És un servei pensat perquè els estudiants de batxillerat puguin anar de Tortosa a Arnes amb autobús, fent el transbordament al Pinell del Brai.


L’operadora que implementarà les millores és l’empresa Hispano de Fuente En Segures, SA.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari