Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Servei de Transport Escolar del Montsià trasllada prop de 250 alumnes durant l’inici del curs escolar 2023-2024

Amb l’inici del nou curs 2023-2024, amb més de 10.500 alumnes al Montsià, el Servei de Transport Escolar gestionat pel Consell Comarcal del Montsià s’ha reactivat amb les 11 rutes escolars habituals amb les que ja s’han traslladat 245 alumnes durant els primers dies de classe.


Aquest servei es presta de manera gratuïta a l’alumnat que ha de cursar educació primària o secundària obligatòria fora del seu municipi perquè al seu no hi ha oferta. N’és el cas dels veïns i veïnes de Freginals, Godall, la Galera, Masdenverge i Mas de Barberans que cursen l’ESO a Santa Bàrbara, d’acord amb el mapa escolar establert pel Departament d’Educació. També es dona servei a aquelles persones que cursen els estudis obligatoris però que no s’han de desplaçar del seu terme municipal. És el cas dels veïns i veïnes del Poblenou del Delta, dels barris d’Ulldecona i d’Alcanar. El jovent que cursa estudis d’ensenyament postobligatori també en pot fer-ne ús del servei, sempre i quan hi hagi places disponibles, tot i que aquesta línia no està subvencionada. El servei també es presta a les persones usuàries dels centres d’educació especial.


El curs escolar també ha començat amb més alumnat beneficiari de les beques menjador i més partida destinada en la proposta inicial de la primera distribució d’ajuts amb 1.058.492,12 euros i 1.012 alumnes becats. «Un augment que es deu principalment a l’increment dels llindars econòmics i dels criteris d’atorgament, que ara ha permès a més famílies accedir als ajuts i atorgar més ajuts del 100% de l’import del servei. També a l’augment del preu màxim del menú autoritzat pel Departament d’Educació que ha fet que des de l’Àrea invertim més diners», explica el president del Consell Comarcal del Montsià, Sergi Guimerà Subirats.


Es tracta d’ajuts que cobreixen el 70% del cost del menjador (amb un màxim de 4,84 € per escolar i dia) o el 100% del cost del menjador complet a alumnat amb rendes molt baixes o que tenen una diversitat funcional igual o superior al 33%. Aquest curs, la 1a distribució d’aquests ajuts ha comportat 570 ajuts del 100% de l’import i 442 ajuts del 70%. Son ajuts que s’atorguen tenint en compte les característiques socioeconòmiques de les famílies. «L’objectiu és donar suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat i garantir que els infants i joves facin cada dia un àpat de qualitat.», afegeix Guimerà.


Aquestes subvencions en cap cas s’entreguen a les famílies sinó que és el cost que té el servei de menjador i que en aquest cas les persones beneficiàries cada cop que assisteixen el tenen bonificat d’acord al tipus d’ajut que se’ls ha concedit. El termini per demanar aquests ajuts està obert durant tot el curs escolar perquè les persones que arriben més tard a la comarca o que s’han hagut de canviar de domicili durant el curs escolar i ho necessitin puguin accedir a la subvenció.


Durant els propers mesos s’obrirà el termini perquè les famílies puguin demanar els ajuts per l’adquisició de llibres i material escolar obligatori per a l’alumnat que estudia a escoles, instituts, centres privats concertats i en centres d’educació especial de la comarca del Montsià. En aquestes beques també es preveu un augment de beneficiaris gràcies a l’increment dels llindars econòmics de les famílies.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari