Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Unió de Pagesos demana una valoració urgent pels danys a diverses granges de la pedregada del 26 d’agost a la Sénia

Publicat el 04/09/2023 11:40

AmpostaLa Sénia

El sindicat reclama a l’Agència de Residus ajuts especials per a la retirada d’amiant de les construccions agràries afectades.


Unió de Pagesos adverteix que la forta pedregada que va caure el 26 d’agost a diferents llocs de les Terres de l’Ebre va afectar de manera greu diverses granges i magatzems agraris, en uns dos quilòmetres al voltant de la Sénia (Montsià). La pedra va provocar danys a coberts i teulades de granges.


 
El sindicat demana al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural una valoració ràpida i acurada de tots aquests danys per poder indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, així com per poder aplicar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin. Pel que fa als danys de les l’infraestructures, també reclama ajuts perquè es pugui restablir totalment l’activitat agrària amb seguretat el més aviat possible.


El sindicat també demana a l’Agència de Residus de Catalunya que prevegi ajuts especials per a la retirada de l’amiant de les construccions agràries afectades per la pedra, com els que es van establir arran de la pedregada del 30 d’agost de l’any passat a les comarques de Girona.


El sindicat va ja alertar el 27 d’agost, en una primera valoració, de pèrdues en arròs a causa de la mateixa pedregada al Poble Nou del Delta (Amposta) que superaran el 50% de mitjana, tot i que en algunes parcel·les la pèrdua de la varietat bomba serà del 100%. En total, les hectàrees afectades d’aquest conreu van ser unes 800, comptant part de la collita al municipi veí de la Ràpita.


Pel que fa a l’olivera, la tempesta de pedra també va afectar desenes d’hectàrees d’aquest conreu, encara que amb diferent grau d’intensitat.


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari