Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les Terres de l’Ebre reivindiquen “el dret de les persones a ser com són” en l’acte institucional del Dia Internacional de l’Orgull

Publicat el 30/06/2023 13:29

GarciaRoquetes

El Govern territorial de les Terres de l’Ebre ha celebrat aquest dilluns des de Roquetes l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, que es commemora el 28 de juny. Amb el títol ‘L’orgull que ens fa créixer’, el Departament d’Igualtat i Feminismes reivindica a la campanya d’enguany “el dret de les persones a ser com són i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències”.


L’acte institucional, conduït pel comunicador Roger Font, es va iniciar amb la hissada de la bandera LGBTIQ+ i la lectura del manifest, a càrrec d’una representació d’entitats LGBTIQ+ del territori. La periodista Anna Zaera i l’activista Ramiro Marocchi van protagonitzar un col·loqui entorn de l’escenificació verbal del procés de “sortir de l’armari” i els espais que atenen les necessitats del col·lectiu.


“Davant els discursos d’odi i populistes, i una extrema dreta que ja està al capdavant d’algunes institucions, són importantíssims actes com el d’avui, on fem molta pedagogia. Cadascun de nosaltres hem de ser responsables de garantir els drets dels qui tenim al nostre costat, amb un compromís individual, però també col·lectiu”,  assegura el delegat del Governa les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernàndez.


El director general de Polítiques Públiques LGBTIQ+, Xavier Florensa Cantons, va posar èmfasi en la transformació de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTIQ+(SAI), que han multiplicat els seus recursos per sis, i la capil·laritat territorial d’aquesta  xarxa.


En aquesta línia, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, va destacar la importància de visibilitzar i valorar el dret de les persones del col·lectiu LGBTIQ+ a “expressar-se i ser tal com són”: “Volem interpel·lar al conjunt dea societat perquè els drets de les persones estan per damunt de tot, són drets humans”.


L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia Maigí, va agrair la celebració de l’acte al municipi. “A Roquetes apostem clarament per la defensa del col·lectiu LGBTIQ+, i actes com aquest ens ajuden a reivindicar i defensar aquest col·lectiu, que té tot el nostre suport”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari