Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Promouen un projecte de tren tram a les Terres de l’Ebre

Publicat el 09/05/2023 15:45

AlcanarL' AldeaRoquetesTortosa

Uniria Roquetes i Alcanar.


Un projecte promogut per la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura ha dissenyat el recorregut d’un tren-tram a les Terres de l’Ebre entre les poblacions de Roquetes i Alcanar.


Amb un recorregut de 41 quilòmetres, el projecte redactat per l’enginyer i ambientòleg Martí Soriano, preveu unir els principals nuclis de població de l’àrea de Tortosa, el delta de l’Ebre i la costa sud aprofitant alguns trams de vies construïts i un terreny majoritàriament pla. La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre-Priorat reclama a la Generalitat que faci seu el projecte, tot destacant la seva viabilitat ambiental i econòmica.


Volen que es complementi amb una estació intermodal vora la de tren de l’Aldea i una xarxa capil·lar de busos elèctrics. “El que es fa ara és l’estudi de viabilitat. Si hi haurà gent si l’agafarà o no. Creiem que sí i, segons els programes utilitzats, s’incrementaria un 50% més d’usuaris del transport públic. Es tracta de treure usuaris de cotxes del carrer, sobretot privats. Els vehicles elèctrics per carreteres seran per a serveis. I la gent haurà d’utilitzar el sistema públic de transport, que s’ha de millorar molt. Això serà molt beneficiós en termes de sostenibilitat i eficiència energètica”, ha argumentant el portaveu de Trens Dignes, Josep Casadó.


La idea és que aquest eix de transport que ha de vertebrar, principalment, la part més poblada del Baix Ebre i el Montsià Desinversió


D’altra banda, i davant els problemes d’infraestructura que han dificultat seriosament el trànsit ferroviari per la línia R-2, que també utilitzen les línies ebrenques R-15 i R-16 per arribar fins a Barcelona, Casadó ha recordat la tendència d’Adif durant els últims anys de focalitzar les seves inversions en la llarga distància al mateix temps que deixava de destinar recursos en les línies de rodalies i mitja distància. “Fa anys que va això: si comences a deixar-ho i no fas el manteniment que toca, acabes tenint problemes”. (ACN)


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari