Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

S’han fet públiques les llistes que els partits polítics presenten de cara al 28M

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona ha publicat, en la seva edició d’aquest dimecres, el llistat complet de candidatures i partits que concorreran a les eleccions municipals.


La maquinària electoral municipal a les Terres de l’Ebre ja ha començat a girar, preparant tots els seus operatius de cara al 28 de maig, dia en el que s’obriran les urnes. Abans però, els partits tenen una gran tasca interna a realitzar, consistent en posar a disposició de la ciutadania les seves propostes en forma de candidatures i llistes.


Les poblacions de les Terres de l’Ebre pertanyen a les zones de Tortosa i Reus i, a hores d’ara, hi ha 175 candidatures validades, tot i que les formacions encara tenen un període previst per tal de presentar al·legacions en cas d’error o esmena.


Els partits polítics es poden presentar de diferents maneres: en solitari com a llistes úniques sota la seva pròpia denominació i sigles; en coalició amb altres forces polítiques afins, o bé com a candidatures pròpies de cada població.


Els grans partits, ERC, Junts i PSC es presenten a les principals poblacions


Dels 51 municipis que conformen les comarques ebrenques, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es presenta a 48 poblacions: 45 municipis i 3 entitats municipals descentralitzades (EMDs). Es tracta d’una xifra lleugerament inferior a les que van presentar el 2019, amb 1 candidatura menys en aquesta ocasió. Ara bé, a hores d’ara, 3 d’aquestes candidatures ja tenen garantida l’alcaldia, ja que ERC és llista única a Xerta, Aldover i Paüls. També cal dir que ERC ha presentat al·legacions per un problema a la llista de l’Ampolla, i espera la resolució de cara al proper dimarts.


Pel que fa a Junts, es presenta a 46 municipis , 6 més que en els comicis de fa quatre anys, arribant al 81% dels municipis ebrencs. Junts és llista única a la Pobla de Massaluca i la Palma d’Ebre.


Per la seva banda, el PSC presenta 37 candidatures distribuïdes en 33 poblacions i 4 EMDs. Això significa un notable augment de les seves llistes, que passen a tenir presència al 66% del territori.


Altres sigles electorals ebrenques


A més dels grans partits polítics, hi ha una sèrie de llistes que es presenten sota unes sigles pròpies, com Movem Terres de l’Ebre, que té 7 candidatures a les poblacions de Bot, Corbera d’Ebre, la Ràpita, la Sénia, l’Ametlla de Mar, Roquetes i Pinell de Brai.


Ara Pacte Local, la marca de la coalició PDeCAT i Ara Catalunya, es presenta a Móra d’Ebre, Santa Bàrbara, Amposta, Tivissa, la Ràpita a través de La Ràpita XXI, Sant Jaume d’Enveja i Amposta.


Pel que fa a la CUP, ha format llista a Tortosa, Móra d’Ebre, Alcanar i Flix; VOX a quatre poblacions i Valents a 3, en concret a Alcanar, Tortosa i Roquetes.


També són 4 les llistes amb les que es presenta el Partit Popular: a Gandesa, Ulldecona, Móra d’Ebre i l’Ametlla de Mar, i al respecte dels comicis del 2019 ha perdut les candidatures de 4 poblacions: la Fatarella, Tortosa, Alcanar i Godall.


Ciutadans presenta una única llista a Tortosa, la ciutat que compta amb més candidatures: 8 en total, inclosa Salvem Lo Monument.


Altres poblacions amb fins a 7 candidatures són Amposta, Móra d’Ebre i la Ràpita. Ulldecona i Roquetes compten amb 6, i l’Ametlla de Mar i Santa Bàrbara, amb 5.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari