Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Mossos desmantellen una macroplantació intensiva de marihuana al Perelló i Alcanar

Publicat el 28/07/2020 11:58

AlcanarAmpostaEl Perelló

 Detenen  6 persones al Perelló i 4 a Alcanar. 


L’operatiu ha permès desactivar les instal·lacions d’un cultiu que estava en expansió per dotar-lo de més plantes i que acollia gairebé 5.000 plantes en 5 hectàrees· En un altre operatiu policial a Alcanar s’ha desmantellat una segona plantació on s’han intervingut més de 7.600 plantes de marihuana i s’han detingut quatre persones


 Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut sis persones en dos operatiu policials que han permès desmantellar dues plantacions de marihuana al Perelló i a Alcanar i intervenir més de 12.000 plantes.


En l’operatiu que els Mossos van desenvolupar al Perelló es va desmantellar una de les plantacions de marihuana de major extensió de cultiu a Terres de l’Ebre, i es van detenir sis persones, dues nacionalitat anglesa i quatre de nacionalitat albanesa.


La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l’Ebre va iniciar la investigació al mes de juny, quan els Mossos van tenir coneixement que en diferents finques rurals del Perelló s’estaria fent cultiu de marihuana.


Agents dels Mossos van comprovar que en tres finques rústiques confrontades situades a la partida del Suís d’El Perelló s’havien instal·lat un seguit de plantacions de marihuana que conformaven un cultiu extensiu de gairebé 50.000 metres quadrats (4,7 hectàrees).


Les plantacions estaven ubicades en punts estratègics de les finques de manera que no es poguessin detectar a distància. Tots els camins que permetien l’accés a l'interior de les finques i que conduïen a les diferents plantacions estaven tancats amb cadenats, per tal de dificultar l'entrada amb vehicle i evitar la sostracció de les plantes.


Dues de les tres plantacions estaven molt a prop de les cases on feien vida les persones encarregades del seu cultiu, per poder ser vigilades en tot moment. Les edificacions estaven envoltades de tanques, novament per dificultar la visibilitat dels cultius i evitar qualsevol intent de robatori.


Fruit de les indagacions policials, els investigadors van poder identificar les persones encarregades de l’explotació, un home y una dona de nacionalitat anglesa y altres quatre homes de nacionalitat Albanesa. Tots ells conformaven un grup criminal dedicat al cultiu, recol·lecció, assecament, empaquetament i distribució de cabdells de marihuana per a la posterior venta per al consum.


Davant aquest fets el 22 de juliol es va establir un dispositiu policial  que va permetre detenir sis persones i realitzar l’entrada i perquisició a les finques del Perelló.


L’operatiu es van intervenir també un total de 4.792 plantes en diferents processos de creixement i 79 kg de cabdells, en bosses termosegellades ja preparats per la seva distribució.


Tot i que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, tres dels arrestats ja han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.


 
Una segona plantació a Alcanar


D’altra banda i també relacionat amb el cultiu de marihuana, el mateix 22 de juliol els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Amposta amb la col·laboració de la Policia Local d’Alcanar van realitzar una entrada i escorcoll en una finca rural d’Alcanar.


Els policies tenien coneixement que en l’esmentada finca podria existir un important cultiu de marihuana. Un cop comprovats aquests extrems, i posats en coneixement del jutjat competent, es va dur a terme un dispositiu que va permetre intervenir de 7.655 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i 6 kg de cabdells assecats preparats per la seva venda.


Tot i que en el moment que l’operatiu policial va accedir a la finca no es va localitzar cap persona,  les posteriors investigacions han permès que ahir 27 de juliol es detinguessin quatre homes de nacionalitat albanesa com a responsables del cultiu.


Els detinguts, que estan acusats d’un presumpte delicte contra la salut pública, passaran en les properes hores a disposició judicial.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari