Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Esquerra Republicana - Més Deltebre demana a Lluís Soler un canvi de rumb per afrontar la complexitat del moment

Publicat el 18/06/2020 19:55

Deltebre


Aquest dimecres, el grup municipal d’Esquerra Republicana - Més  Deltebre, ha fet  balanç del primer any de legislatura. Els republicans consideren que Deltebre es troba davant dos reptes que condicionaran el futur del municipi; els efectes de la regressió, accentuats pel temporal Glòria del passat mes de gener; i la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Segons la nota de Més Deltebre, el portaveu republicà Joan Alginet ha afirmat que “la resposta política a aquests dos reptes ha de ser col·lectiva i pensant en el futur”, per això, tot i considerar que s’han subestimat les seves aportacions, estaran al costat del govern municipal en les decisions que s’hagin de prendre.

Alginet ha remarcat la lleialtat d’Esquerra al govern municipal amb temes crucials com el temporal Glòria o la crisi de la Covid-19 on els republicans van presentar 31 propostes al pla de reactivació socioeconòmica, o les 27 aportacions que van realitzar a la proposta de  pressupost municipal de 2020. Destaquen també l’actitud constructiva i propositiva als plens i l’aprovació de 6 mocions presentades de diversos àmbits municipals. “Tenim molt clar des d’un principi que venim a sumar, que som l’alternativa al govern de Lluís Soler. Som capaços de proposar i alhora fiscalitzar l’acció de govern. Deltebre ens veu útils”. Ha manifestat Alginet, portaveu d’ERC Deltebre.

Segons la mateixa nota, el grup municipal però, ha fet una valoració negativa del primer any del govern de Soler, amb una imatge de poble degradada, amb solars bruts i uns camins rurals en molt males condicions. A més, els republicans han afegit la deixadesa de les instal·lacions esportives i la falta de control a les obres públiques com la plaça de les Dones o el mal estat dels carrers i voreres de Riumar. El portaveu republicà ha posat en dubte un cop més, les set dedicacions quasi exclusives dels regidors i regidores (95% de dedicació) d’Enlairem Deltebre i que se sumen als dos càrrecs de confiança. “El govern de Soler, a part de ser el més car de la història de Deltebre, no pot viure eternament de la imatge i de la propaganda, ara la ciutadania espera polítiques ambicioses i efectives.”

Esquerra ha lamentat també l’actitud que han tingut alguns regidors, en els últims plenaris, amb una clara falta de respecte i menyspreu a alguns regidors de l’oposició.“Viuen del passat, en constants referències a legislatures anteriors (on va governar ERC) per justificar els seus errors, mentre s’obliden de mirar al futur i traçar un projecte de poble en positiu”. Alginet ha expressat que el grup municipal considera que aquesta deriva no conduirà a res més enllà de l’excés d’imatge i propaganda. “Seguim tenint els mateixos problemes que fa un any, amb el desavantatge que tenim un alcalde que reparteix el seu temps amb altres responsabilitats fora d’aquí que només li prenen temps”. Deltebre, segons els republicans té un govern que no té cap voluntat de consens sense un rumb marcat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari