Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

S'anul·la la festivitat de Sant Gregori, la festa més tradicional de Santa Bàrbara

Publicat el 16/04/2020 10:40

Santa Bàrbara

La Plana Ràdio informa que la festivitat, 'Arrels planeres' Sant Gregori, no es podrà celebrar 
S'anul·la la festivitat de Sant Gregori, la festa més tradicional de Santa Bàrbara que se celebra cada 9 de maig, en honor a aquest patró.


Segons ha informat La Plana Ràdio, avui dijous, enguany s'esperava una edició especial per a Sant Gregori. Els organitzadors d'aquesta festivitat important pels planers i les planeres havien planificat transportar-nos al passat amb l'engalanament a l'estil tradicional del carrer Major, interpretacions de l'antic "bando" o l'aparició del sereno, entre altres coses. Ara, l'han passat a anomenar "Arrels Planeres Sant Gregori", un nom que va néixer del grup de treball del Teatre planer, segons explicava la regidora de festes, Laia Pla, ja que la idea era "retornar als nostres avantpassats, les nostres arrels, per això diem 'Arrels Planeres' festivitat de Sant Gregori". Segons l'emisora planera, una altra de les propostes era la de vestir el carrer Major amb el tradicional mercat, tallers de creació de productes d'abans, i recuperar el ball a la plaça, entre altres activitats com el ball de jotes. Una proposta, "perquè el poble visqui una època d'abans, però s'han hagut d'anul·lar per la crisi sanitària" explicava Pla.


Pla també recordava que aquesta festivitat inclou actes com l'elecció de les pubilles per la Festa Major que aquest any no es podrà dur a terme. A més, també pensava presentar-se una de les novetats que enguany volia incorporar-se: l'elecció d'un pubill per donar-los-hi un paper destacat dintre la festa, com han tingut sempre les pubilles. La regidora de festes també avançava que per al mes de juliol les Festes estan preparades, tot i que hauran d'esperar a veure com evoluciona tot, ja que no ho veu molt clar amb la situació que tenim -recordem que Pla treballa en el món sanitari i veu dia a dia l'evolució de la pandèmia-.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari