Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salut preveu restablir els serveis d'atenció primària als CAP d'Amposta i Santa Bàrbara a partir de mitjan setembre

Els consultoris de Masdenverge, Freginals, la Galera i Godall reobriran a partir del 28 del mes vinent
El Departament de Salut ha programat el restabliment gradual dels serveis d'atenció primària a l'àrea bàsica de salut d'Amposta –que inclou els CAP de la capital del Montsià, Santa Bàrbara i quatre consultoris locals- a partir de mitjan mes de setembre, amb el retorn de vacances del gruix de professionals i "sempre que la situació epidemiològica ho permeti". El pròxim dia 14 el CAP de Santa Bàrbara iniciarà un circuit COVID per efectuar proves PCR a casos sospitosos i el 23 es reprendrà l'atenció odontològica. A partir del 28 de setembre els professionals del CAP d'Amposta recuperaran l'horari i les assignacions habituals. Salut també preveu que aquest mateix dia reobrin els consultoris locals de Masdenverge, Freginals, la Galera i Godall.
Malgrat la implantació del circuit diferenciat per als testos al CAP de Santa Bàrbara, que s'efectuaran en un horari establert pendent de concretar, les proves PCR per a contactes se seguiran efectuant al punt centralitzat del CAP d'Amposta. En aquest últim centre, el retorn a l'activitat dels professionals amb l'horari i els pacients assignats habitualment tindrà en compte l'atenció diferenciada dels usuaris amb simptomatologia compatible amb la covid-19.


També seguiran donant atenció a les residències d'avis i les tasques de control assignades arran de la pandèmia. El circuit COVID es mantindrà a Amposta les 24 hores, així com la realització de proves PCR a casos i contactes estrets. A partir del 28 recuperen els horaris previs els serveis de pediatria, odontologia i atenció a la salut sexual i reproductiva –aquest últim, també al CAP de Santa Bàrbara aquesta mateixa data-.


Igualment, el mateix 28 de setembre Salut preveu la reobertura dels consultoris de Masdenverge, Freginals, la Galera i Godall en un horari d'atenció "el més ampli possible".


Malgrat aquesta previsió, Salut remarca que la planificació es pot veure modificada per l'evolució de la pandèmia i recorda que el contacte previ amb el centre continua sent "vital" sempre que sigui possible. Es desplegaran campanyes de difusió a la població sobre les vies de contacte. Amb el retorn, l'agenda dels professionals estarà repartida a meitats iguals per atencions presencials i no presencials, un percentatge que es pot modificar segons l'evolcuió de les dades epidemiològiques tant de professionals com afectats.


Segons ha anunciat la directora territorial del Departament de Salut, durant els primers dies de setembre es detallarà el retorn de l'atenció de la resta de CAP i consultoris de totes les àrees bàsiques de Salut de les Terres de l'Ebre, uns canvis que s'implementaran abans de finals de setembre si la situació epidemiològica ho permet.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari