Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'ajuntament planer lamenta el tancament del CAP a Santa Bàrbara  

El Cap de Santa Bàrbara el qual, atenia a la gent planera i també la de Godall, Masdenverge i Freginals, ara romandrà tancat, i tota aquesta població haurà de desplaçar-se al CAP d'Amposta o esperar l'atenció a domicili.


(LPR / C.S) La situació mèdica amb la Covid-19 s'està agreujant dia rere dia. Així, des de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre informaven la setmana passada sobre el tancament del CAP de Santa Bàrbara i d'altres del Montsià com la Sénia i Alcanar. La regidora de Salut de Santa Bàrbara, Laia Pla, expressava a La Plana Ràdio la seva disconformitat respecte a la informació rebuda des de la Regió Sanitària de l'Ebre. Com a infermera de l'Hospital Verge de la Cinta, afirmava que "aquesta decisió no és la correcta, era el centre mèdic de referència de les poblacions del voltant. Aquest tancament suposa un problema bastant gran".


Amb aquesta mesura els pacients hauran de trucar al CAP d'Amposta i allí els assignaran un metge el qual esbrinarà el nostre diagnòstic, donarà les indicacions o la recepta, tot via telemàtica, i la persona en qüestió s'haurà de dirigir a la farmàcia o haurà de seguir amb la prescripció donada.


El CAP de Santa Bàrbara, només estarà obert a les visites amb cita programada telefònicament al 977 71 80 16. hi haurà un punt d'atenció continuada des de les 20?h fins a les 8?h laborables i 24?h els dies festius al telèfon 977702890.


La decisió presa per Sanitat s'ha donat, amb la intenció de potenciar l'atenció domiciliaria. Pla afegia que estan duent a terme gestions perquè puguin replantejar la situació, ja que amb aquesta decisió, explicava "hi haurà aglomeracions als altres CAPS, i sobretot a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i també hi haurà mobilitzacions, una cosa que volen regular".


Laia Pla, d'altra banda, ha volgut destacar que al Verge de la Cinta s'està vivint una situació molt difícil i estressant per als sanitaris: "s'està ampliant el sistema de cura a pacients crítics -que estan augmentant diàriament- al Verge de la Cinta, i l'Aliança de Tortosa es destinarà a la pediatria".


La corba alta de contagi de la Covid-19 comença ara, i anirà a més. "La situació pot ser molt pitjor" alertava la mateixa regidora de Salut. Per tant, s'ha de continuar estrictament amb les recomanacions, i prendre consciència del que està passant. Quedar-nos a casa és la millor precaució.


Pla denunciava a més, les actuacions d'alguns pacients de Madrid, els quals s'han cansat d'estar a l'hospital i han sortit al carrer tot i tenir la Covid-19, per això la situació s'ha desbordat. Ara, recordava la importància de tenir més present que mai la higiene, molta cura i mantenir la tranquil·litat.


(noticia de La Plana Ràdio)


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari