Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Ajuntament de Santa Bàrbara aprova mesures econòmiques per afrontar els efectes del covid-19 

Publicat el 25/03/2020 12:25

Santa Bàrbara

El pla del consistori planer per pal·liar els efectes de la crisi del covid-19, és la bonificació de les taxes per a establiments comercials, supressió de la taxa a la llar d'infants, i la suspensió de la recaptació a BASE.


La Plana Ràdio) L'Ajuntament de Santa Bàrbara adoptarà una sèrie de mesures econòmiques contra les conseqüències negatives de la pandèmia del coronavirus. Algunes s'aplicaran a tota la ciutadania i d'altres s'han elaborat per al teixit comercial i empresarial. Una primera part de mesures han estat aprovades i ara, s'està treballant en un altre paquet de mesures que s'anunciarà posteriorment i que seran independents d'aquelles que puguin arribar per part d'altres administracions.


Es farà una bonificació en les de recollida d'escombraries i terrasses a la via pública als establiments comercials, proporcional al temps que es mantingui el tancament. Pel que fa a la llar d'infants, es retornarà la part proporcional de la quota mensual corresponent al mes de març, i no es farà cap nou càrrec fins que el servei torni a la normalitat. També s'aplicarà una recaptació voluntària de BASE, amb l'ajornament del termini de cobrament en tots els padrons de caràcter col·lectiu (IVTM, IBI, etc.), i se suspèn la tramitació d'expedients executius en curs. Els cobraments que s'havien d'efectuar a partir del dia 20/03/2020 (fraccionaments, ajornaments i pagaments personalitzats) queden ajornats fins al dia 30/04/2020. I per últim, se suspenen tots els procediments d'inspecció i sancionadors de tota classe, inclosos els de trànsit i convivència, en virtut del Reial decret pel qual es va declarar l'estat d'alarma. La seva tramitació es reprendrà quan s'aixequi dita suspensió.


L'Ajuntament de Santa Bàrbara treballa al mateix temps en les accions socials com la creació de mascaretes per als col·lectius més vulnerables de la població mitjançant un equip de voluntaris.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari