Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Desperten de la hivernada les tortugues d’estany a l’Aula Plegadis

Publicat el 14/03/2019 10:14

Amb les elevades temperatures d’aquests darrers dies d’hivern, les tortugues d’estany provinents del Projecte Emys que tenen el seu hàbitat a les instal·lacions de la Fundació Plegadis han començat a estar actives. A hores d’ara, ja es pot observar a alguns exemplars cercant menjar a la bassa situada a l’entorn de l’Aula. Es tracta de tortugues d’estany europees (Emys orbicularis), una espècie de tortuga autòctona d’aigua dolça actualment amenaçada d’extinció i de la qual es mantenen molt poques poblacions actualment a casa nostra. Gràcies al Projecte Emys, una iniciativa impulsada des de l’any 2010 per tal de conservar l’espècie i la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la recuperació comença, explica Sergi Sales, coordinador de projectes a la Fundació Plegadis “a ser una realitat”. Les tortugues presents a l’estany de l’Aula Plegadis són una quinzena.


 


 


 


La Fundació Plegadis va néixer l’any 2017 i disposa d’un centre d’educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l’Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.