Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Carnestoltes, protagonista als centres de dia i residències de L’Onada Serveis

Publicat el 06/03/2019 11:52

Arnes

Els centres dia i les residències de L’Onada Serveis han celebrat; com cada any i, en aquest cas, durant els darrers dies de febrer i primers del mes de març; diferents activitats les quals han convertit el Carnestoltes en protagonista. De nou, i com va succeir el mes de desembre amb el Nadal, una celebració tradicional actua com a estímul positiu per les persones usuàries dels centres tot introduint novetats a les rutines quotidianes. Concursos, desfilades i activitats de tota mena organitzades al voltant del Carnestoltes omplen de vida els diferents centres de dia i residències de l’organització, que canvien de color aquests dies.


 


“És una festivitat tradicional molt arrelada i de la qual participem. Les residències i centres de dia participen de les activitats que, al voltant del Carnestoltes, s’organitzen a les poblacions on estan ubicades i les activitats quotidianes es vinculen a aquesta circumstància”, explica Núria Bel, coordinadora de centres de la Zona Sud a L’Onada Serveis.


 


Pels usuaris, el Carnestoltes implica sovint una novetat dins de la quotidianitat i omplen d’un nou sentit les activitats que s’organitzen. “Implica un canvi a les rutines. Com succeeix a l’època de Nadal, moltes de les persones usuàries troben en aquestes activitats una il·lusió que els motiva. Es fan sortides, n’hi ha més visites i moviment als centres, es treballa la decoració dels espais i les disfresses i s’interactua amb d’altres persones. Ens importen les persones i, per això, cada any, fem del Carnestoltes una experiència de la qual gaudir plegats respectant sempre a aquelles persones usuàries a qui aquesta festa mai no els ha agradat i no volen disfressar-se i, també, a les persones que no ens ho poden manifestar per alguna circumstància  Coneixem les històries de vida i els gustos de les persones usuàries dels nostres centres a partir de la informació que ens ha facilitat la pròpia família i qualsevol activitat que es programa es desenvolupa tenint en compte aquesta informació”, assenyala Núria Bel, coordinadora de centres de la Zona Sud a L’Onada Serveis.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari