Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell de les Garrigues també exigeix paralitzar els tràmits de l'abocador de Riba-roja d'Ebre

Publicat el 21/02/2019 09:13

Riba-roja d'Ebre

El Consell Comarcal de les Garrigues demana a Territori i Sostenibilitat i a l'Agència Catalana de Residus que paralitzin "immediatament" els tràmits del projecte del dipòsit de residus industrials que es planteja a Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre). Mitjançant una moció de rebuig presentada pel grup d'ERC i aprovada per unanimitat, l'entitat comarcal també insta l'Ajuntament de Riba-roja a no autoritzar el projecte presentat per a la seva construcció. Segons el portaveu republicà Josep Cunillera, el projecte del "macroabocador" ha provocat una "inquietud i preocupació" entre els habitants de la comarca, i sobretot als municipis de Bovera, Bellaguarda, la Granadella, els Torms i el Soleràs, "situats entre 12 i 15 quilòmetres del futur abocador".


Cunillera ha remarcat que les Garrigues és una comarca "eminentment rural i amb una economia de base agrària i poc diversificada" la qual treballa per revertir aquesta situació "apostant per un sector primari transformador i que posi en valor els seus productes i la seva qualitat". "Un projecte com l'abocador de residus industrials que es planteja al municipi de Riba-roja xoca frontalment amb la línia marcada i consensuada a la nostra comarca", ha assenyalat el portaveu d'ERC al Consell Comarcal de les Garrigues.

Cunillera considera que no es pot admetre que, "un cop més, es plantegi un altre abocador per albergar la brossa de més de mitja Catalunya" prop de les Garrigues. "El sud-oest de Catalunya, i la nostra comarca en especial, ja ha contribuït més que suficientment i hem sigut més que solidaris en acollir infraestructures vinculades a l'energia i residus, ha manifestat. 

Josep Cunillera que el projecte d'abocador que es planteja a Riba-roja "és contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada pel gruix dels agents públics i privats que resideixen a la comarca de les Garrigues".


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari