Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Detenen dues germanes per robar joies a una anciana del Montsià i dur-les a una botiga de compravenda d'or de Girona

Publicat el 31/01/2019 13:39

AmpostaSant Jaume d'Enveja

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues germanes per robar joies a una anciana del Montsià i dur-les a una botiga de compravenda d'or de Girona. Una de les germanes va aprofitar que treballava com a cuidadora de la víctima per endur-se les joies (sobretot, penjolls). Després, l'altra dona les va dur a la botiga de Girona i allà se les va vendre. Les joies tenen un valor de gairebé 3.000 euros. La policia, durant una inspecció a la botiga, va analitzar el contracte de compravenda i va sospitar de la procedència de les joies. Per això, va obrir una investigació conjunta amb els mossos d'Amposta, que ha permès arrestar les dues germanes, de 43 i 53 anys. Després de declarar davant del jutge, han quedat en llibertat provisional.

 
Les detencions són el resultat d'una investigació oberta arran d'una inspecció en una botiga de compravenda d'or de Girona. Allà, els Mossos van analitzar un contracte de compravenda d'unes joies, que els va fer sospitar. Al contracte hi constava que una dona de 53 anys havia venut una medalla, una placa amb un nom inscrit, una cadena, un penjoll i una creu. Tot plegat, per 2.940 euros.

Els agents van pensar-se que les joies podien ser robades. I per això, van contactar amb la persona el nom de la qual constava a la placa. Per fer-ho, els Mossos de Girona van demanar ajuda als d'Amposta, perquè es tractava d'un home que viu a Sant Jaume d'Enveja (Montsià).

L'home va explicar als agents que, des de feia temps, trobaven a faltar joies a casa de la seva mare, però que encara no ho havia denunciat. A més, quan li van ensenyar les joies a l'anciana, aquesta les va reconèixer.

Arran d'això, la policia va contactar amb la dona que havia venut les joies, una hondurenya amb domicili a Girona. En un principi, va dir que s'havia trobat els penjolls. Però al final, va acabar admetent que la seva germana, que també viu a Girona i que era qui havia cuidat l'anciana, era qui li havia donar les joies.

Per aquest motiu, aquest passat dilluns els Mossos van detenir les dues germanes. Una per un delicte de furt; i l'altra, per un de receptació. Després de passar a disposició judicial, les dues dones han quedat en llibertat provisional.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari