Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Premis 'Emprèn' de la Diputació de Tarragona impulsen 15 projectes empresarials nascuts a la demarcació

Publicat el 12/12/2018 11:22

Alfara de CarlesFlixTortosa

La sisena edició dels Premis 'Emprèn' de la Diputació de Tarragona ha impulsat 15 projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. En concret, són cinc les iniciatives que aquest dimarts al vespre han estat guardonades amb un premi econòmic de 5.000 euros cadascuna i un servei d'assessorament per part de la unitat d'emprenedoria de l'ens. Es tracta de 'Vinux', de Porrera; 'Creatsens Health', de Tarragona; Orquestra Scientífic, de Tarragona; Barberana, de Salomó; i Teràpia a Domicili, de Flix. D'altra banda, el certamen ha reconegut deu projectes empresarials més, que s'han endut 1.000 euros de premi cadascun. En aquesta edició, 42 projectes empresarials han optat pels premis, organitzats per fomentar l'esperit emprenedor i contribuir a generar ocupació de qualitat a la demarcació.

 
Vinux, una plataforma interactiva d'educació vinícola basada en una aplicació mòbil que permet accedir a contingut educatiu a través de minijocs dinàmics, s'ha endut el Premi Emprèn en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències. Creatsens Health, un dispositiu de control remot de la funció renal, ha estat guardonat en la categoria Salut i Esport. Orquestra Scientífic, un projecte que permet extreure el gas diòxid de carboni amb un cost inferior a les tecnologies actuals, ha guanyat el premi de Tecnologia i Innovació; Barberana, un negoci d'horta saludable i respectuosa amb el medi ambient mitjançant l'aplicació de cultius biopònics i aquapònics, ha estat guardonat en la categoria d'Eficiència energètica i sostenibilitat, i Teràpia a domicili, un projecte de serveis a domicili d'estimulació cognitiva i sensorial per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen demència, s'ha endut el premi en la categoria Economia Social.

Els reconeixements de la 6a edició dels Premis Empren han estat: Panxamplatrip, una plataforma de promoció i venda d'experiències turístiques a les Terres de l'Ebre (Alfara de Carles); Experienciesrurals.com, empresa que ofereix activitats rurals amb un objectiu pedagògic i de difusió de patrimoni (Nulles); Activatic, activitats extraescolars per centres educatius posant èmfasi en l'educació emocional (Barberà de la Conca); Bikenet Bioservice, serveis integrals de la pràctica del ciclisme (Tortosa); La Silvestrina, herbolari que promou l'aplicació de les plantes silvestres en l'àmbit de la salut (El Milà); Easy2BWise, plataforma en línia de transmissió de coneixement específic del lloc de treball als nous empleats (Reus); E-Sports Link, plataforma digital formada per jugadors, clubs i empreses del sector (Tarragona); Begorett, empresa de disseny i construcció de velomòbils o bicicletes cotxe amb assistència elèctrica (Reus); Hidrosip, mesurador de profunditat de la humitat del sòl en camps de reg per l'horticultura (Salou), i El Far, assessorament en temes de comunicació i disseny per a projectes sensibles i responsables (Tarragona).

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d'actuacions que des de l'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona es duen a terme per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. Des de l'any 2013, el certamen ha impulsat un total de 104 projectes empresarials, 76 dels quals tenen seu al Camp de Tarragona i 28 a les Terres de l'Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari