Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Fatarella i Vilalba dels Arcs rebtan subvencions de la Unió Europea per instal·lar punts de connexió wifi d'accés gratuït

Publicat el 11/12/2018 17:48

Vilalba dels Arcs

La Unió Europea (UE) ha atorgat una subvenció total de 30.000 euros a dos municipis (la Fatarella i Vilalba dels Arcs) de les Terres de l'Ebre perquè instal·lin punts de connexió wifi d'accés gratuït. Cada municipi rebrà una aportació de 15.000 euros després d'haver estat escollits en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, que ofereix finançament als ajuntaments i entitats locals per a les instal·lacions, que permetran habilitar zones de connexió a internet en espais públics com ara els edificis del consistori, biblioteques, museus, pacs o places.

 


 

 




A Catalunya, en la primera convocatòria de WiFi4EU s'han seleccionat un total de 44 municipis, que sumen un finançament de 660.000 euros per a crear zones wifi. A l'Estat espanyol són més de 200 els pobles i ciutats que rebran l'ajut de la UE, mentre que a tot Europa s'han seleccionat 2.800 municipis, als quals es destinarà una inversió global de 42 milions d'euros. La convocatòria, que va estar oberta del 7 al 9 de novembre de 2018, va rebre un total de 13.000 sol·licituds.

La Comissió Europea ja ha fet públics els municipis seleccionats en la primera convocatòria de WiFi4EU i ara l'Agència executiva d'innovació i xarxes (INEA), encarregada de l'execució del programa, invitarà els municipis beneficiaris a signar els acords de subvenció. Una vegada signats, el municipis podran contractar una empresa perquè faci la instal·lació dels punts d'accés wifi en espais públics. Els punts WIFI4EU seran gratuïts i hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys.

La Unió Europea preveu tres noves convocatòries perquè els municipis que no hagin rebut un ajut en aquesta ocasió puguin sol·licitar-ho. La pròxima serà a començaments de 2019 i n'hi haurà de successives fins a final de 2020. En total uns 8.000 municipis de la UE podran beneficar-se dels 15.000 euros d'ajut que preveu el programa.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari