Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Tall a la carretera d'Horta a Bot i el pas de camions per la N-420 entre Catalunya i Aragó arran de la neu

La nevada ha causat la suspensió de catorze rutes de transport escolar al Priorat.  

Segueixen acumulant-se efectes arran de la nevada a les carreteres de la Terra Alta. La neu ha obligat a tallar completament la circulació per la carretera T-334, que uneix Horta de Sant Joan i Bot.
També s'ha vist alterada la circulació per la N-420 els vehicles de tercera categoria –camions i pesants- que cobreixen el trajecte entre Alcanyís i Gandesa, mentre que és obligatori l'ús de cadenes pels turismes en aquest tram.


 


Per la seva banda, les autoritats de trànsit aconsellen extremar la precaució en tota circulació i concretament per la TV-7231, entre Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Durant tot el matí ha treballat una màquina llevaneu de la Diputació de Tarragona per tal d'actuar en el tram de la T-330 que uneix Horta de Sant Joan i Arnes amb l'Aragó. En aquesta zona, precisament, la neu acumulada supera ja els 10 centímetres de gruix en alguns punts.El temporal de neu a la Terra Alta ha afectat catorze rutes de transport escolar i un total de 320 alumnes de diverses poblacions.


 


En la jornada d'aquest dimarts s'ha obligat a suspendre a primera hora dos rutes de transport escolar que uneixen Bot i Arnes, (així com Horta de Sant Joan amb Gandesa). Finalment, i davant la previsió d'una baixada de la cota de neu de cara aquest migdia, el Departament d'Ensenyament i el Consell Comarcal de la Terra Alta ha decidit suspendre les cinc rutes restants, organitzant el retorn dels estudiants als seus respectius municipis. La mesura ha afectat, en total, 216 alumnes.

Malgrat això, la majoria dels centres escolars i l'Institut de Gandesa han continuat oberts, en alguns casos reorganitzant el professorat davant la impossibilitat que algun dels docents pogués arribar al centre aquest dimarts. L'única escola que ha tancat ha estat la de Prat de Comte perquè, precisament, l'única mestra no s'hi ha pogut desplaçar per la nevada. Alguns pares i mares, per la seva banda, han decidit per voluntat pròpia passar pels centres per recollir els seus fills.


 


 


 


 


IMATGE: Plaça Catalunya d'Horta de Sant Joan, amb una família jugant a la neu. 6 de febrer 2018.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari