Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Assamblees locals per la reactivació econòmica i l'ocupació de l'estratègia territorial del Montsià

Mas de Barberans acull, avui 15 de juny, la primera de les assemblees locals.


Les presentacions locals s'aturaran entre els mesos de juliol i agost però es reprendran al setembre. Se'n farà una, a cadascun dels municipis del Montsià.


Es volen presentar les 10 línies estratègiques i els 50 programes específics de què consta el document.


L'Estratègia Territorial Montsià 2026, el projecte de desenvolupament econòmic elaborat per les institucions de la comarca, el sector privat i la comunitat educativa, es comença a presentar a partir d'avui dijous 15 de juny als diferents municipis del Montsià.


Es faran diferents assemblees locals en les quals assistiran, a més de l'alcalde del municipi, altres alcaldes de localitats veïnes. La primera de les assemblees es fa avui dijous 15 de juny al municipi de Mas de Barberans.


El dia 22 de juny la presentació es traslladarà a Sant Carles de la Ràpita i, el 29 de juny a Masdenverge. Les assemblees s'aturaran durant els mesos de juliol i agost i es reprendran al setembre per fer-se, fins a la primera quinzena d'octubre, a la resta de municipis del Montsià.


L'Estratègia Montsià 2026 és el resultat del procés participatiu engegat l'any 2016 i vol augmentar l'ocupabilitat i fomentar l'ocupació decent a la comarca. Per aconseguir aquest objectiu es vol promoure un teixit empresarial diversificat que dinamitzi els recursos del territori i que sigui inclusiu amb les persones.


També es vol fer del Montsià un espai educador, que inclogui l'activitat, la vida personal i l'espai públic com una continuïtat educativa, acordada i consensuada pels actors de l'Acord Territorial del Montsià.


Aquesta estratègia es va presentar el passat mes d'abril en una trobada a la qual van assistir 50 persones entre les quals hi havia els alcaldes de la Comarca del Montsià, representants dels sectors econòmics, de la comunitat educativa i d'agents socials.


L'Estratègia Territorial Montsià 2026 contempla un Pla d'acció amb 10 línies estratègiques i un total de 50 programes específics. Entre aquests, programes d’inserció laboral per a desocupats de llarga durada, per a joves, per a dones i persones migrades; per a la transició al treball i la millora laboral de perfils mig-alt; per atraure els joves que han marxat a estudiar o treballar fora; programes d'autoocupació, de cooperació interempresarial o un programa de gestió i dinamització dels polígons de la comarca.


Montsià Actiu és un projecte de desenvolupament econòmic local impulsat en cooperació pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, La Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona i l'EMD dels Muntells. El projecte rep el suport i el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte "Treball a les 7 comarques". L'objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball mitjançant la potenciació dels recursos endògens i la cooperació pública i privada per millorar les condicions de vida de la població.


FOTO: Més Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari