Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Lo Pati impulsa una nova edició d’art efímer a la pell del massís del Port a través de la proposta 'Els Ports, Natura i Art'

Després de l’èxit de l’any passat, l’artista Sergi Quiñonero, establert des de fa uns anys a la Pobla de Massaluca, tornarà a intervenir artísticament a la pell del massís del Port en la segona edició d’Els Ports, Natura i Art, un projecte que dirigeix sota el paraigua de Lo Pati, i que ha permès al centre d’art de les Terres de l’Ebre, molt vinculat a la creació artística al voltant del paisatge, expandir-se a l’altre parc natural del territori. L’objectiu d’aquesta proposta de land art no és altre que donar a conèixer el massís del Port i a l’hora conscienciar a la població de la necessitat de salvaguardar l’entorn natural. “Volem reflexionar sobre la relació que mantenim amb la natura, apropant-nos a ella a través de la intervenció artística de diversos artistes com una manera de posar-la en valor”, apunta Quiñonero. “Les nostres intervencions són efímeres, respectuoses amb el medi ambient i en cap cas alteren l’entorn natural”, afegeix.


La proposta de Quiñonero s’estructura al voltant d’una excursió per l’itinerari del Racó de Corretja, a d’Horta de Sant Joan, dins el parc natural dels Ports. Es tracta d’un recorregut d’uns 3 quilòmetres entre l’anada i la tornada, al llarg del qual vuit artistes instal·laran diferents creacions d’art efímer (escultures, instal·lacions, intervencions,...) que només s’hi estaran el dia de l’excursió, el diumenge 11 de juny. Els artistes plàstics que hi intervindran són vuit comptant el mateix Quiñonero: Jordi Ferrer Ber, de Vall-de-roures; Núria Rion, de Montblanc; César Naves, de La Felguera (Astúries); Mariaelena Roqué, de Les Cases d’Alcanar; i Manuel Morales, de Sant Boi de Llobregat. També hi haurà performance, amb Jaime Rguez, de La Felguera; i poesia, amb Sílvia Mayans, d'Arnes. El punt de trobada és a les 9:30 del matí a l’Àrea Recreativa de la Franqueta i la tornada està prevista cap a la 1 del migdia. S’oferira un vi de Caterra de la Pobla de Massaluca.


Un forat dibuixat a la roca, llaunes pintades penjades als arbres o una teranyina col·lectiva van ser algunes de les manifestacions artístiques de l’any passat.


FOTO: Sirga Comuniació. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari