Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

'Benvinguts a Pagès 2017' comptarà enguany amb una vintena de participants de la Terra Alta


Del 3 al 5 de juny se celebra l'edició d'enguany de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que obre les portes d'explotacions agrícoles i ramaderes, i d'empreses de producció agroalimentària a tothom que estigui interessat a conèixer l'activitat pagesa del país. A la comarca de la Terra Alta hi participen un total de cinc explotacions agràries, cinc restaurants i deu establiments d’allotjament. A més, la comarca oferirà als visitants fins a nou activitats complementàries diferents, amb l’objectiu que els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i elaborats ala contrada.

Durant els dies d'aquesta activitat es podran visitar les instal·lacions de diferents productors agroalimentaris de la Terra Alta: Biocaseres, de Caseres (oli i olives); Celler Coma d'en Bonet, de Gandesa (vi); Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs (vi); Identitat Extra Virgin Olive Oil, de la Fatarella (oli i olives); Productes de Casa SAT Llopis, de la Fatarella, (begudes, fruita seca, herbes aromàtiques, mel i altres productes dolços; oli i olives).

A banda dels productors, cinc  restaurants de la Terra Alta s'afegeixen a les jornades, concretament: Bar Restaurant Oníria (Gandesa), La Casa Ecoògica (la Fatarella), La Catedral del Vi (el Pinell de Brai), Restaurant Ginebrals (Gandesa) i Restaurant Nou Moderno (Vilalba dels Arcs).

Finalment, deu establiments d'allotjament de diverses localitats de la contrada participen a Benvinguts a Pagès 2017: Apartaments Els Temporerers-Lo portal de la Terra Alta (Corbera d'Ebre), Apartaments La Farinera (Horta de Sant Joan), B&B El Petit Shangri-la (la Fatarella); Ca La Leonor (Bot); Cal Badat (Arnes); Cal Tomàs (Bot); Hotel Restaurant Nou Moderno (Vilalba dels Arcs); La Casa dels Abeuradors (Gandesa), Les Valletes (Arnes) i Vilar Rural d'Arnes.

En l'apartat d'activitats complementàries, la Terra Alta ofereix una degustació de mels i de trufes de xocolata amb mel; l'activitat Enoaventura't: aventura + enoturisme; enoturisme amb BTT: una descoberta del paisatge de la garnatxa blanca; l'activitat esport + oli + natura + salut; un recorregut per la finca el Tossal: un exemple de conservació de la biodiversitat i custòdia del territori a les Terres de l'Ebre;  la ruta als cellers de la Terra Alta, tast de vins de la Terra Alta; una visita al Centre d'Interpretació de la Mel, i visites i tastos de vi i oli al celler modernista de Pinell de Brai.


Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?
Al web www.benvingutsapages.cat hi ha tota la informació de les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que participen al Benvinguts a Pagès.Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal que reserveu abans (a no ser que sigueu un grup molt nombrós). Al web trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i a la fitxa podreu veure els horaris de les visites i les indicacions per arribar-hi.


Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que ens permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. A les fitxes del web hi trobareu la informació i les dades de contacte de cada establiment per si teniu algun dubte o voleu fer la reserva.Les activitats complementàries són molt diverses, algunes són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat. També trobareu tota la informació, horaris i indicacions al web www.benvingutsapages.cat
Promocions especials per als “súpers”

Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta a les activitats complementàries.

Els organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col·laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d'entitats i associacions del país. Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.


Una primera edició de Benvinguts a Pagès molt premiada

Benvinguts a Pagès va rebre en el marc d’un Congrés Europeu de Turisme Rural a Astúries organitzat per escapadarural.com, portal líder de turisme rural, el reconeixement com a millor campanya per a la promoció de destinació. Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l’atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l’agricultura i la gastronomia locals.


A més, fa unes setmanes, Benvinguts a Pagès va ser reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari