Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Govern cofinançarà amb 7,7 MEUR set projectes del Camp i l’Ebre per afavorir l'eficiència energètica i el patrimoni

S’actuarà en indrets com Coma-ruga, Reus, Vila-seca, l’Alt Camp, la Ribera d’Ebre i la Baronia d’Escornalbou

ACN Tarragona .- El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge cofinançarà amb 7,7 MEUR un total de set projectes impulsats per les administracions locals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, a través de la convocatòria del fons FEDER per al període 2014-2020. Tots els plans tenen com a objectiu afavorir l'eficiència energètica i la protecció del patrimoni natural, cultural i turístic. Aquest dimecres, el DOGC ha fet pública la resolució amb els projectes que rebran una subvenció dels fons europeus gestionats per la Generalitat. Les propostes escollides corresponen a la Diputació de Tarragona, els consells comarcals de l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre, i els ajuntaments de Reus, El Vendrell i Vila-seca.

En l’eix adreçat a afavorir l’eficiència energètica, la Diputació de Tarragona rebrà 901.629 euros de cofinançament dels fons europeus per impulsar el pla ‘Xarxa de calor de proximitat’. El projecte es concreta en la realització de diversos projectes d’inversió en microxarxes de calor en equipaments de nou municipis -Alcover, La Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan, El Montmell, Rasquera, La Sénia, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant-, així com en la mobilització de biomassa forestal d’estella.

Pel que fa a l’eix adreçat a la protecció del patrimoni, se’n beneficiaran sis projectes de la demarcació. En primer lloc, l’’Operació Baronia d’Escornalbou’, impulsada per la Diputació, rebrà 613.908 euros per a la restauració, ordenació i millora dels senders de la Baronia, el foment del turisme i la restauració dels elements del patrimoni arquitectònic. L’actuació abasta l’àmbit de la Baronia, que inclou els municipis de l’Argentera, Colldejou, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, Riudecanyes, La Torre de Fontaubella i Vilanova d'Escornalbou.

El segon projecte, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, és ‘Història i patrimoni, les arrels d’una terra’, que rebrà cofinançament per valor de 890.162 euros. Entre d’altres actuacions, el projecte preveu la rehabilitació de dues naus de l’edifici de Ca l’Orga a Picamoixons per a la creació del centre d’interpretació de l’oli; la rehabilitació i museïtzació de la Fàbrica Martí Llopart i Trench, al Pla de Santa Maria; la revalorització de l’entorn del Columbari Romà de Vila Rodona i l’adequació del raval del Carme i l’ampliació del sisè tram de l’itinerari del nucli antic d’Alcover.

El tercer projecte és ‘Camí de Sirga, camí de riu’ amb una subvenció de 629.379 euros. Endegat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aquest pla té per objectiu la revalorització, la rehabilitació i la promoció turística del seu patrimoni natural, cultural i històric al llarg del GR99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca.

El quart projecte correspon a la millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina de Reus, que rebrà 1,5 MEUR de fons europeus, tal com va anunciar dilluns la consellera Meritxell Borràs. La millora de l'espai es completarà amb la creació d'un parc botànic amb cultius tradicionals i una zona d'esbarjo. El projecte també inclou la creació del Jardí Agrari del Camp, una zona verda de quasi 10.000 metres, un Parc de les Olors i rutes teatralitzades al passeig, entre d’altres.

El cinquè projecte, dotat amb 1,16 MEUR, està impulsat per l’Ajuntament de Vendrell i preveu diferents actuacions al barri marítim de Coma-ruga per recuperar elements patrimonials arquitectònics i artístics del municipi per ampliar-ne l’oferta turística. Per últim, l’Ajuntament de Vila-seca obtindrà 2 MEUR per al desenvolupament cultural del Celler Noucentista del municipi, com també van explicar dilluns la consellera i l'alcalde, Josep Poblet.

Arreu de Catalunya, el Departament de Governació cofinançarà amb 42,2 MEUR un total de 36 projectes impulsats per 31 administracions locals, entre les quals les quatre diputacions catalanes, el Conselh Generau d’Aran, dotze consells comarcals i catorze ajuntaments.

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

FOTO: Turisme Ribera d'Ebre

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari