Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa recupera destacades peces del patrimoni artístic de les Terres de l'Ebre

Publicat el 10/04/2017 16:05

Alfara de CarlesRoquetesTortosa

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet,  va presidir el lliurament, a les corresponents entitats propietàries, de les darreres peces del patrimoni cultural de les Terres de l'Ebre restaurades pels Tallers de Conservació i Restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa.


Es tracta d'un conjunt de peces molt destacades i emblemàtiques atesa la seva singularitat (12 escultures, un mapa i un fons bibliogràfic). A l'acte hi va assitir, a més de Josep Poblet, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i els representants de les entitats propietàries de les peces.


L'entrega es va realitzar el passat dijous 6 d'abril de 2017 a les 17h a l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa (Plaça de Sant Joan, 5 - Tortosa)


Com deiem un total de 11 passos de la Setmana Santa de Tortosa, un mapa topogràfic d'Alfara de Carles, el fons bibliogràfic de Narcís Monturiol de l'Observatori de l'Ebre i una emblemàtica escultura de la Parròquia de Santa Bàrbara. Són les darreres peces d'art restaurades pels Tallers de Conservació i Restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, un espai de referència a la demarcació de Tarragona i al conjunt de Catalunya pel que fa a la recuperació del patrimoni històric i cultural.


El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha presidit aquest dijous el lliurament de tots aquests elements patrimonials als ajuntaments o entitats que en són propietaris, en un acte amb l'assistència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; de la presidenta de l'Associació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Cinta Fontanet, i d'altres membres de l'entitat; del director de l'Observatori de l'Ebre de Roquetes, David Altadill, i de la bibliotecària d'aquest centre, Maria Genescà; de l'alcalde d'Alfara de Carles, Josep Mas, i de la regidora de Cultura, Glòria Sabaté, i del rector de la Parròquia de Santa Bàrbara, Mn Ferran Aspa. Hi han participat, així mateix, els diputats de la Diputació Álvaro Gisbert i Joan Josep Malràs; la directora de l'Escola, Pilar Lanau, i la responsable tècnica dels Tallers de Conservació i Restauració, Carme Clemente.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari