Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Temperatures per quedar-se glaçats

Cap de setmana amb el fred polar i el vent com a protagonistes. Les Terres de l’Ebre, afectades pel temporal i la neu

Les temperatures oscil·laran entre els -1ºC i els 8ºC

Ara sí que l’hivern ha arribat amb tota la seva força a les nostres terres. I ho ha fet deixant-nos paisatges emblanquits típics de les postals de Nadal. Les comarques més afectades per la neu són Ribera d’Ebre i Terra Alta, on s’aconsellà tenir especial cura a tots aquells que es desplacin per carretera.

En els últims anys no es recorda al territori una cota de neu tant baixa com la succeïda aquests dies.
Dimecres molts municipis van despertar amb bucòliques imatges hivernals, però aquestes condicions climàtiques també van comportar que gairebé 800 xiquets de les Terres de l'Ebre no van poder acudir als centres on estudien. Ribera d'Ebre i Terra Alta van ser les comarques més afectades per la suspensió del transport escolar, mentre que al Montsià i al Baix Ebre sols va afectar als xiquets de Paüls i d'Alfara de Carles. Durant tot el dimecres, la circulació va ser complicada en alguns punts de la nostra xarxa viaria, per la neu i també per les fortes ratxes de vent. Lloc afectats van ser l'accés als Ports de Roquetes, on sols es podia circular amb cadenes, la C-43 a l'altura de Gandesa per un accident d'un camió, la T-330 entre Prat de Compte i Horta de Sant Joan i la C-12 a Flix. Ara, el problema està sent que la freda onada que va arribar ahir i que sembla es quedarà encara uns dies més, pot glaçar les carreteres convertint-les en pistes de patinatge. Per aquest motiu Protecció Civil ens recorda que extremin les precaucions a l'hora de conduir per indrets nevats i de muntanya.
Així que ens espera un cap de setmana de fred intens, accentuat pel vent. Potser una bona opció es quedar-se a casa amb la manta a sobre o aprofitar per fer el ninot de neu que tot xiquet, i no tant xiquet, desitja fer.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari