Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Presentació del Projecte del Centre d’Interpretació d’Alfara de Carles

Publicat el 24/10/2014 10:50

Alfara de Carles

El Consell Comarcal del Baix Ebre participa amb el projecte

L’ens comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament d’Alfara de Carles van presentar públicament el projecte del Centre d’Interpretació d’Alfara de Carles el passat dissabte, 19 d’octubre, en el marc de la Fira del Rovelló.
L’acte, va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, el conseller de turisme, Alfredo Ferré, la regidora de cultura d’Alfara de Carles, Gloria Sabaté, el director del projecte, Antoni Balada, i la coordinadora d’atenció al ciutadà de l’ens comarcal, Roser Anguera.

El centre té la finalitat d’apropar al visitant als trets històrics, antropològics i biològics que defineixen el municipi d’una manera didàctica i pedagògica. En aquest sentit, el president de l’ens comarcal va destacar que “des de l’ens treballem per donar suport a totes aquelles iniciatives que ens permetin dinamitzar econòmicament la comarca i, al mateix temps, impulsin un dels sectors més emergents del territori, com és el cas del turisme”.
De fet, el Consell Comarcal del Baix Ebre assumeix el cost de redacció del projecte que ascendeix a 8.000 euros. Soler va afegir que “aquest centre representa una de les diferents accions que l’ens realitza en l’àmbit del turisme”. D’aquesta manera, el president va recordar que actualment també s’està construint el Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre.
L’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, va donar les gràcies al Consell Comarcal del Baix Ebre per la seva implicació i va manifestar que “aquest és un projecte que ha de permetre que el nostre municipi faci un pas endavant en la seva promoció turística”. Alhora, la regidora de cultura, Gloria Sabaté, va explicar que “el centre també ha de servir per a conscienciar, als veïns i visitants d’Alfara de Carles, sobre la necessitat de valorar i preservar el nostre patrimoni històric i cultural”.
El projecte, que es preveu que es pugui dur a terme al llarg de l’any vinent i que s’emplaçarà al museu municipal, presentarà la història i l’actualitat del municipi mitjançant quatre temàtiques: l’evolució del paisatge del Ports al segle XX, les arrels històriques de Carles i Alfara, els usos industrials a la vall de Carles i Panxampla. Per tal de presentar la informació d’una forma més àgil, es comptarà amb l’ús de noves tecnologies, audiovisuals i plafons descriptius. En aquest sentit, el director del projecte, Antonio Balada, va explicar que “l’objectiu és mostrar a tots els visitants un relat de la història del municipi i de totes aquelles circumstàncies que han ajudat a definir, amb el temps, la manera de ser i la manera de fer dels ciutadans d’Alfara de Carles”.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari