Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’ens comarcal del Baix Ebre impulsa el primer contracte mancomunat d’enllumenat públic

Publicat el 01/08/2014 20:03

AldoverAlfara de CarlesBenifalletPaülsXerta

Als municipis d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat el primer contracte que es coneix a nivell estatal sobre subministrament energètic i servei integral mancomunat d’enllumenat públic.

 El Consell Comarcal del Baix Ebre ha adjudicat el primer contracte que es coneix a nivell estatal sobre subministrament energètic i servei integral mancomunat d’enllumenat públic. Aquest contracte mixt de servei i subministrament dóna servei a 5 dels 14 municipis de la comarca del Baix Ebre: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Xerta.

El president de l’ens comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest contracte permetrà aconseguir una major eficiència energètica atès que dóna un millor servei amb menys consum”. Anualment aquest menor consum es xifrarà amb 294.804kWh.

Aquesta disminució, tal i com ha emfatitzat Soler, causarà “un estalvi per als cinc municipis afectats”. De fet, es pot generar un estalvi econòmic aproximat de 40.000€ anuals en global per als 5 municipis, un 50% del qual anirà destinat a amortitzar el cost de les inversions que ascendeix a 18.000€. També cal esmentar que aquest contracte permetrà complir amb la normativa vigent en quant a prevenció de la contaminació lluminosa i eficiència energètica. L’acord té una durada de 12 anys i l’estalvi energètic és del 55%. Es preveu que aquest nou sistema es pugui posar en funcionament en un període aproximat de cinc mesos. Un cop fetes les inversions, el Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del CODE, s’encarregarà del seguiment i el control de la contracta assegurant, d’aquesta manera, que els objectius establerts s’acompleixin.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari