El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i el director general de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), José Antonio Gago, han signat el conveni anual 2013 de col·laboració entre les dos entitats per desenvolupar el factor econòmic i social de la comarca i la cooperació amb projectes dels diferents municipis de la Ribera d’Ebre. El conveni estableix que ANAV col·laborarà amb el Consell Comarcal amb la quantitat de 187.500€ durant el període de vigència del conveni.
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha destacat la implicació d’ANAV amb les actuacions que es fan des de l’ens comarcal, principalment en l’àmbit del servei a les persones. Jardí ha afegit que, tot i la reducció de l’aportació econòmica d’ANAV en un 50 per cent, ha agraït la implicació personal del director general d’ANAV per fer possible el conveni.
Jardí ha fet referència a les actuacions que el conveni permet realitzar als municipis de Miravet, Benissanet, Rasquera i Ginestar, que queden fora de l’àmbit geogràfic del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA), i als projectes impulsats per l’ens comarcal en els àmbits social, cultural, mediambiental, esportiu, i en l’atenció a les persones. Finalment, ha dit que des del govern comarcal es continuarà treballant per defensar l’empresa més important de la comarca.
Per la seva part, el director general d’ANAV, José Antonio Gago, ha recordat el compromís d’ANAV amb la comarca i ha fet referència a la reconversió normativa que pateix el sector energètic i a les retallades d’ingressos provocades pels increments d’impostos estatals i autonòmics. Gago ha reiterat el seu compromís de lluitar per mantenir el conveni l’any vinent amb la mateixa aportació econòmica que l’any 2013, “malgrat que l’entorn del sector energètic i nuclear no sols no ha millorat sinó que ha empitjorat”.
Entre els àmbits de col·laboració més importants inclosos al conveni, cal destacar la millora de les infraestructures existents per potenciar l'activitat econòmica de la zona; el desenvolupament d'activitats alternatives en els sectors agrari, turístic i artesanal destinades a consolidar les iniciatives autòctones del territori; el foment i la creació de llocs de treball estables; la millora de l'oferta de formació mitjançant cursos de formació complementària; la divulgació dels actius turístics i culturals de la comarca; i el desenvolupament d'iniciatives de caire social destinades a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la promoció de l’ocupació.