Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Generalitat demanarà un nou Pla d'Industrialització per a les Terres de l'Ebre després de tancar el primer

El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la reunió de la Comissió del Pla d’Industrialització de les Terres de l’Ebre en què s’ha donat per tancat el Pla d’Industrialització, després de la pròrroga fins a 31 de desembre de 2012, un cop s’han executat al 100% tots els projectes inclosos, amb una inversió de 10 milions d’euros.

Un cop finalitzat el Pla d’Industrialització, Xavier Pallarès ha destacat que “és ara el moment de fer la petició a l’Estat espanyol per a un nou Pla, i aquesta és la voluntat del Govern, i em consta també de la resta de partits al Parlament, per tant caldrà presentar una nova proposta a l’Estat i esperar que vulgui accedir a una nova inversió”.
D’altra banda, la Comissió d’Industrialització també ha tractat sobre les propostes que caldrà presentar al Pla de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, que el Departament de Territori i Sostenibilitat, està treballant per tenir-lo definit en un termini de 6 mesos. De moment, s’ha presentat una diagnosi que “presenta una foto de la situació actual del transport públic de les Terres de l’Ebre per veure quines millores o canvis caldrà fer i definir en el nou Pla de Mobilitat” – ha comentat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.
En aquests moments, s’ha encetat un procés consultiu als membres de la Comissió d’Industrialització, també es farà amb els ajuntaments, els consells comarcals i amb tots els centres de recepció de gent, és a dir, hospitals, centres educatius, polígons industrials, etc. per obtenir unes conclusions que permetin millorar, optimitzar els recursos que haurà de definir el Pla de Mobilitat, amb l’objectiu de la unificació tarifària i una aposta per les infraestructures ferroviàries, a les dos línies que creuen les Terres de l’Ebre: Castelló-Tortosa-Barcelona i Pobla Massaluca-Móra la Nova-Reus-Barcelona, des de la qualitat dels combois, la connexió entre l’Aldea i les línies de bus; l’aturada de l’Euromed a l’Aldea o les condicions de la línia de la Ribera d’Ebre.
Durant la reunió de la Comissió d’Industrialització també s’han plantejat el desplegament de la Fibra Óptica, per al qual el Departament d’Empresa i Ocupació presentarà un calendari, amb la voluntat que s’iniciï per les Terres de l’Ebre. I també s’ha proposat continuar amb les empreses perquè puguin beneficiar-se de l’inici del projecte Barcelona World.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari